2023-05-28 638 瀏覽
剛好經過荃灣 ,隨手Google 搜尋附近咖啡店見到呢間,驚喜發現文青小店❤️ 因為唔係住開嗰頭,就算我搵到個商場,我都兜咗成個圈先搵到間咖啡店🤣座位其實唔多,平日下午去到,店裡店外差唔多坐滿了。而且7-8成係男人😯門外有2檯男人休閑地睇緊書,其實我去親咖啡店都係女多過男,從未試過男多過女嘅咖啡店🤣叫咗杯 #Latte 同 #伯爵茶芝士蛋糕 ,咖啡好香好啱我口味,個蛋糕伯爵茶味好出,而且唔膩幾好食!一眨眼就食晒!最驚喜係我隨手翻咗幾本書,最尾揀咗本 #小孩事不小 ,估唔到幾好睇,睇到我好感慨同眼濕濕🥲 講一位音樂老師同小朋友相處間,教佢地思考、學習人生課題,佢亦都喺佢地身上睇到/ 學到嘅嘢,睇完我都有啟發,是日收穫唔錯,試到間唔錯cafe,好耐無睇書嘅我,享受咗個偽文青下午❤️

Latte
伯爵茶芝士蛋糕