2019-10-22 7 瀏覽
今日同朋友行完悦來坊的吉之島,行到一半的時間就到午餐時間,肚子餓餓。於是我們去揾好野食,朋友仔特別鐘意食拉麵,於是我地去了一間有特色的拉麵店,就是有多啦A夢既拉麵店。我地就一致決定去食「元札幌拉麵」。一入到店鋪環境很有古典日式的風格,地方乾淨其,感覺舒適。午餐時段,當然要睇睇午餐優惠套餐,於是我叫了一碗叉燒拉麵和一客自家製手包餃子,湯底清甜,叉燒肉質唔會太鞋口,份量岩岩好,叉燒又厚切,肉質非常嫩滑。配爽口幼拉麵來吃,是最好不過。餃子皮薄,饀料豐富,沾上香醋來吃,味道一流。當得上家中的味道。 另外同朋友叫左一道小食,煙鴨胸豆腐菠菜沙律,鴨胸鹹度適中,菠菜配合芝麻醬一流。