2021-12-29 73 瀏覽
荃灣高質爐端燒!荃灣不嬲都多好野食,今日就趁放工去食呢間爐端燒!☺️依家仲有一小時任飲清酒😍😍好抵!坐低即刻叫野食,好快就送一碟又一碟既燒物上黎!😙首先係胡麻秋葵,秋葵好大條,食落口鹹鹹地好有口感,外脆內軟真係正!😝然後就到豆腐唐揚,全件豆腐都金香脆,浸左係淡甜醬油汁度,令豆腐唔會變凍,係一道簡單又美味既前菜!🤤燼端燒一定要試雞軟骨黃金燒!😋呢度既既雞軟骨肉多骨少,基本上無骨頭既硬位,係真正既雞軟骨。黃金燒係鹹蛋黃,配上雞軟骨非常合適,好有鹹香味!🤪呢碟豚肉車厘茄一睇就知無得彈!😚豚肉好高質,食落口好煙un,肉質一流!車厘茄都好新鮮,好甜!😊然後到最期待既牛舌!🤩呢樣係我每次必點之選,牛舌厚度唔會太薄,燒得啱啱好,咬落爽彈,上層灑左D椒鹽加上牛舌油香,無可挑剔!😋我地又叫個厚燒玉子,非常大同好厚,口感好滑,值得一試!🤪最後叫個牛肉湯稻庭,稻庭烏冬真係烏冬中既極品,好滑,牛肉都有好多塊,D湯都好飲,飲完食完真係好飽!😙🤤
荃灣高質爐端燒!

我地又叫個厚燒玉子,非常大同好厚,口感好滑,值得一試!🤪