2022-08-25 524 瀏覽
荃灣真係有好多好嘢食呀~今次呢間嘅burger出咗名又平又好食🥰性價比極高。除咗burger之外,奶昔都好似唔錯,不過位置都幾隱閉吓🤫店舖入面雖然唔算好大,但唔會有壓迫感,都坐得舒服😌🍔芝士蘑菇漢堡配薯條 $58芝麻麵包有稍微烘過,邊位脆脆哋,而入面就非常軟熟💗漢堡扒牛味香濃,肉汁豐富而不膩,但質感唔算結實,有少少散咗🥲蘑菇同炒洋蔥嘅份量好多,味道亦都突出😋醬汁酸酸哋咁,配埋芝士嘅鹹香🧀再加上新鮮沙律菜、蕃茄,感覺更清新,每一啖都勁滿足,完全停唔到口呀~食晒成個都唔滯,正👍🏻🍔經典漢堡 $58呢個就係有基本嘅漢堡扒、芝士、蕃茄同沙律菜💕雖然組合非常簡單,但牛味反而更加突出🤤加埋醬汁一齊食,超級開胃,同樣都好出色,絕對對得起個價錢😚果然冇令我失望😉🥜特濃花生奶昔 $38一開頭都有d猶豫,驚又甜又鹹會好古怪🤔但飲咗一啖之後,超有驚喜呀🤩花生味非常濃厚,質地唔會好杰,飲落都幾smooth✨奶味就比平時嗰d冇咁濃,而且唔會太甜😆同埋真係好大杯,不過飲完之後個肚都唔會頂住,值得一試~🍵抹茶奶昔 $38第一啖口感偏冰感,飲落有淡淡嘅抹茶香味,上面仲灑咗d抹茶粉😝而且有少少回甘嘅感覺,同樣唔會太甜同

🍔芝士蘑菇漢堡配薯條 $58
芝士蘑菇漢堡

🍔經典漢堡 $58
經典漢堡

🥜特濃花生奶昔 $38

🍵抹茶奶昔 $38
第一啖口感偏冰感,飲落有淡淡嘅抹茶香味,上面仲灑咗d抹茶粉😝而且有少少回甘嘅感覺,同樣唔會太甜同好漏,奶味亦都唔太重,不過勝在夠大杯☺️

🍪Oreo奶昔 $38
呢杯淨係飲咗一啖,Oreo味好重,甜度適中,口感都幾creamy👍🏻味道就正正常常咁la,不過以呢個價錢嚟講真係唔錯㗎😘

🍟薯條(跟餐)
估唔到連薯條都一樣咁高質,係我至愛嘅厚切薯條呀😍炸得金黃香脆,外脆內軟,而且又唔會好油,以黑椒同鹽作為簡單嘅調味,超有薯味呀🥹

呢間隱世小店果然冇令我失望,食物高質又大大份,價錢親民,真係超級抵食呀😆同埋d店員都好有禮貌,服務態度唔錯😬我一定會再去食~

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境:⭐️⭐️⭐️✨
❣️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
芝士蘑菇漢堡
經典漢堡