餐廳: 天 · 悠蔬食
資訊:

2022-04-19 100 瀏覽
最近興起一股素食熱潮,今日難得休息一日,專登嚟到荃灣幫襯呢一間素食餐廳。野菜粟米忌廉濃湯🥣配香脆法包🥖(加$10 )今次專登加錢換咗前菜:有西湯同埋法包忌廉味好重,估唔到就算唔落牛油,入口仍然非常順滑。一粒粒嘅粟米亦都非常香甜,係一道唔錯嘅開胃菜至於法包上面塗抹了一層薄薄的青醬,又出奇地好食😋鮮茄芝士菠菜南瓜新餐肉焗飯🍛( $88)餐廳落咗勁多芝士🧀落去,每一啖都可以拉絲。蕃茄🍅嘅酸甜中和左芝士飽滯感覺,而且蕃茄汁下邊有勁多蔬菜:🥬西芹、菠菜、蘿蔔……感覺唔會好單調,令人有種一口接一口嘅衝動。至於新餐肉:食過某間快餐店嘅新餐肉,大家都知係非常之乾同埋難食。本身對佢冇乜期望, 不過今次出奇地好食喎!😗🍹柚子青檸蘆薈冰茶呢一杯冰茶係唔使特別加錢嘅!我覺得佢非常之清新,都唔會甜過龍,最驚喜係食到一粒粒嘅蘆薈,感覺清爽得來好滋潤。伯爵紅茶千層班㦸(加$28 )🍰伯爵紅茶極之清香,佢嘅面有一層伯爵茶嘅cream,餅皮同餅皮之間亦都塗滿左伯爵茶cream,入口香味喺口腔四逸,作為今次素食體驗嘅休止符簡直係一絕。——————為食分界線——————📍 天 · 悠蔬食 (荃灣)荃灣楊屋道18號荃新天地2

野菜粟米忌廉濃湯🥣配香脆法包🥖(加$10 )
今次專登加錢換咗前菜:有西湯同埋法包
至於法包上面塗抹了一層薄薄的青醬,又出奇地好食😋

鮮茄芝士菠菜南瓜新餐肉焗飯🍛( $88)

🍹柚子青檸蘆薈冰茶

伯爵紅茶千層班㦸(加$28 )

——————為食分界線——————
📍 天 · 悠蔬食 (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2期地下G08-11號舖

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $130
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #天悠蔬食 #荃灣 #荃新天地 #素食 #忌廉湯 #法包 #粟米 #蕃茄 #芝士 #菠菜 #南瓜 #新餐肉 #焗飯 #柚子 #青檸 #蘆薈 #冰紅茶 #伯爵茶 #pancake #蛋糕 #港女 #環保 #綠色 #地球 #低碳