上星期五放工想去鬆一鬆,約埋男友一齊去左公司附近呢間秘我大概7點左右到,當時門口已經有人排緊隊,咁我都當然快快手去攞張飛,店員都好有禮貌,有提示埋如果過左5張飛就冇得補位,現場一齊等緊位前面有4-5張,後來既都有3-4張因為太多人等,小妹唔好意思影下個門口比大家睇,因為係門前等位既人都有啲散落但見到有人係門外影男神profile pic,門面唔算寬闊,但日本味濃。入去前小妹已經睇定食咩,因為已經肚餓,終於終於等左大半個鐘可以入去啦入到去果然係實力小店,唔大間座位唔多,基本都要搭座,不過佢多數係二人合為四人枱,搭座都可分做二人對座登登登登ʕ •ᴥ•ʔ 主菜來了一個吉烈牛定食,98蚊單點+38轉定食一份已經夠晒飽,男生份量係剛好,而且店員送餐後會教你用牛肉既油脂塗均熱石,相當細心照顧埋未食過吉烈牛既人好味過係韓國食,但稍微遜色於係日本當地食可見肉質係鮮嫩既,但就油脂分佈唔夠均勻,吉烈層比較易甩下,但整體味道唔錯,仍然有足夠既牛肉味,岩晒好似小妹一樣鍾意食牛既牛魔王生熟程度任君選擇,小妹建議每面燒10秒其實食左頭先既定食已經夠晒飽,但因為口痕既緣故,一見到芝心既時候早就落左單,所以試埋佢個芝
上星期五放工想去鬆一鬆,約埋男友一齊去左公司附近呢間秘

登登登登ʕ •ᴥ•ʔ 主菜來了
吉烈牛定食

一個吉烈牛定食,98蚊單點+38轉定食

吉烈牛

好味過係韓國食,但稍微遜色於係日本當地食

生熟程度任君選擇,小妹建議每面燒10秒

芝心一口雞球

其實食左頭先既定食已經夠晒飽,但因為口痕既緣故,一見到芝心既時候早就落左單,所以試埋佢個芝心一口雞球,佢裡面確實係有芝心,不過唔係可以拉絲個種,比較似係車打芝士偏橙色既芝士醬
呢款小食okay,但唔係小妹既偏好

食野唔少得都會叫埋飲品,呢兩枝小妹十分推介
唔會太甜,又香果味,佢唔算係爆氣既汽水係我既選擇,咁你呢?得閒就去試下啦

今日掛住食忘記左影餐牌比大家睇,其實佢仲有吉烈豬,熱石燒黑松露牛,但我同男友都係為左黎初嘗佢既吉烈牛,所以簡左一樣既野,埋單400蚊內
小妹會再黎幫襯,想食晚餐既朋友們可以早啲到,齊人先可以入座架
2017-11-23
  • 吉列牛定食