2024-04-05 125 瀏覽
等好耐位, 入面空間好幾迫, 坐住食都要就住就住, 幾唔方便抽氣又差, 成陣油煙味                                                                                                                                                                                        一開始比一舊好似牛脂你燒, 等之後燒肉時候無咁易痴底                                                                                                                                                                                        秘燒黑松露吉列牛, 都幾貴黑松露味聞起香,唔算濃,  食落就更加唔突出, 同普通相差無幾牛小排油花分佈均勻, 可惜肉味又係唔濃
抽氣又差, 成陣油煙味

一開始比一舊好似牛脂你燒, 等之後燒肉時候無咁易痴底

秘燒黑松露吉列牛, 都幾貴
牛小排油花分佈均勻, 可惜肉味又係唔濃

如果本身細食最好都同人share
始終油脂多, 好快就會漏

2024-03-22 212 瀏覽
之前見到朋友食自己燒嘅吉列牛見到啲相好吸引決定嚟試吓😍聽講荃灣呢一間假期好多人要等好耐位所以決定平日過嚟食店入面空間唔大 大概都係10張枱左右 決定叫兩款唔同嘅牛同朋友share 叫咗好多人打卡嘅吉列牛同埋牛舌每塊牛嘅邊都係咁黃色望落去就好吸引😋首先每一個佢都會準備一舊好似豬肥肉 幫手出油比一陣燒牛個人覺得吉列牛個邊煎出嚟幾香口但係個牛比較靭 都比較難咬開🥹相反牛舌就比較薄身 入口都好香建議大家都加返個飯 連埋啲飯襯埋啲肉香啱啱好👍🏻最後人均大概$150 呢個價錢對於燒肉嚟講又唔算太貴 而且呢啲爐都幾特別可以一試不過比較麻煩係店舖淨係收現金最後就要去附近嘅七仔度撳錢先俾到錢 建議可以增設多啲唔同嘅收款方式🙏🏻
之前見到朋友食自己燒嘅吉列牛

最後人均大概$150
呢個價錢對於燒肉嚟講又唔算太貴 而且呢啲爐都幾特別可以一試
不過比較麻煩係店舖淨係收現金
2024-03-08 337 瀏覽
我知依間餐廳成日排隊,唔憂做,但職員真係西到一個點!星期六2點鐘同朋友尼到,唔洗等位,入座時cashier女職員完全無提及餐廳有落場時間落左單10分鐘左右,就話要關門,埋左張單先好啦幫你埋左先 (依間餐廳只收現金) 但之後佢竟然再入客,好驚訝!即係錢你就叫人快d俾,生意就繼續做,咁你邊忽係關門?留意返,餐廳星期六日就算加錢轉set都無飲品的見有其他客叫職員想落飲品,女職員即刻話六日係無,個客人話佢知,佢自己加錢叫去到3點,d職員已經坐晒係度訓覺食飯,我仲差少少未食完,同朋友傾緊計點知個女職員 (由頭到尾都係同一個人) 行埋尼趕我地走,話我地真係要關門如果你係夜晚要拉閘我阻你收工,我覺得合理,但你地都落晒場我地亦無叫你地serve,都係坐多陣,點解要趕人走?成餐飯前後都只係一粒鐘左右唔好再怪d人返大陸食野 ,錢同食物質素係其次,係人地從來唔會催埋單,趕客走以後唔會再尼依度食
我知依間餐廳成日排隊,唔憂做,但職員真係西到一個點!
落左單10分鐘左右,就話要關門,埋左張單先
即係錢你就叫人快d俾,生意就繼續做,咁你邊忽係關門?
留意返,餐廳星期六日就算加錢轉set都無飲品的
如果你係夜晚要拉閘我阻你收工,我覺得合理,但你地都落晒場
以後唔會再尼依度食
2024-03-02
2024-02-29 284 瀏覽
「秘」其實開咗好耐,之前都食過仲成日好多人排隊,隔咗段時間再食都仲keep 到。肉嘅份量都幾多,起碼十舊八舊,鐵板上放左一粒牛油,油脂可以令燒肉無咁易痴底。加飯同蛋係日本米,配燒肉一流。食咗幾款,板燒吉列牛當然最signature , 外脆內軟,有口感,肉味都ok, 油脂比較多所以會有少少漏,不過鐘意和牛類嘅朋友就岩曬。另外牛舌都好味,薄切比較容易熟簡單燒一陣已經好好味!有小朋友就唔建議,啲油係會彈出嚟,有時都幾勁😳

加飯同蛋係日本米,配燒肉一流。

有小朋友就唔建議,啲油係會彈出嚟,有時都幾勁😳
2024-02-17 287 瀏覽
完全唔知食咗啲咩,叫咗個脫皮有根既吉列豬扒,而家D食市真好揾,甘都可以收得貴過大戶屋。大家認真考慮下先好去。兩個人咁就冇咗幾舊水 唯一特色就係畀個石頭你 自己煎熟返啲牛扒

2024-02-17
2024-02-08 371 瀏覽
天寒地凍最啱食一啲即燒即食熱辣辣嘅嘢,於是就嚟咗荃灣呢一間日式板燒吉列牛醫下肚🤤雖然舖頭嘅面積唔算大冇乜裝修,不過都算係乾淨企理。有少少油煙味,如果通風好少少會更加好🤏去嘅時候可能係食飯時間比較多人,等咗20分鐘左右先入到場⏰坐低之後,我哋即刻就點咗佢哋最出名嘅吉列牛套餐。上碟個速度都算快,個餐$118蚊,包有切好片嘅一份吉列牛,一隻切開一半嘅糖心蛋🥚一個紫菜素飯🍚同埋一碗湯🫕值得一讚嘅係佢哋會預先喺鐵板牛嘅外面上咗一層炸過嘅麵包糠🍞然後燒肉前預先查一啲牛脂肪喺塊鐵板以免黐底,再放上吉列牛喺鐵板上面燒🥩牛肉落鐵板燒時記得唔好燒太耐⏰否則個牛肉就會太韌。因為愛情有麵包糠嘅原因,個吉列牛食落外脆內軟,可能佢哋用嘅係美國安格斯牛肉,牛肉嘅脂肪比例算幾好🤤👍以呢個價錢嚟講都算平同埋大份,鐵板牛再加個紫菜飯真係夠晒飽肚👍

2023-12-23 692 瀏覽
味道正常! 咁啱見唔使排隊就諗住一試無妨。點知完全中伏。晚餐用餐時間1小時,我哋一家人只不過坐咗都可能未夠半個鐘。 手仲攞住碗飯,個侍應就收走晒所有嘢。 全程兩個女侍應都係黑口黑面。
味道正常!
咁啱見唔使排隊就諗住一試無妨。點知完全中伏。
2023-12-23
2023-12-01 705 瀏覽
秘地址:荃灣享成街22號地舖平時經過見到好多人排隊,一試點知就好失望呀🥲。秘燒黑松露吉列牛🐮$158一拎上來就覺得份量少咗啲😂,沾上麵包糠嘅牛小排油花分佈均勻🤩,唔會太瘦,但就無咩牛味味道啦,而且肉質就比較硬同埋食唔出黑松露味🥲,味道不過不失,真係好失望呀😕。#nicefoodie荃灣----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover   #hk  #香港 #香港美食 #美食 #荃灣美食 #打卡  #荃灣 #香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #吉列牛 #日餐

地址:荃灣享成街22號地舖

平時經過見到好多人排隊,一試點知就好失望呀🥲。

秘燒黑松露吉列牛🐮$158

#nicefoodie荃灣

----------------
2023-11-29 491 瀏覽
【印象中油煙大】 幾年前吃的,來回憶一番。當年曾經熱度一排,餐廳外排滿人龍,我與朋友們都等了很久才能進去。餐廳不大,座位擁擠,油煙味濃。那時第一次嘗吉列牛,印象中一般,及後發現原來每間吉列牛都是這樣,不是我想像中外脆內腍的口感,暫時未嘗過外脆的,大家有介紹嗎?不過印象中其他食物是好吃的👍有機會可以再試。 秘 (享成街) (荃灣)荃灣享成街22號地舖
【印象中油煙大】

秘 (享成街) (荃灣)
荃灣享成街22號地舖

2023-11-24 515 瀏覽
同朋友收工嚟到荃灣,2個人唔知食乜好,行經一到見到個大大隻字既秘,咁就吸引左我哋既注意,決定入去試下乜東東。鋪面小小坐得都幾舒服,睇完餐牌我哋點左個板燒吉列牛定食同秘燒牛肉鍋,外加和風薯條同手羽先,即係雞翼。一陣啲野食就上齊,個薯條同雞翼正常水準,有杯啤酒搭配就更好。板燒吉列牛就有驚喜啦,外表炸得金黃色,入面就得微熟,想幾多成熟就睇個人喜好,我就貪心啲,十成熟至三成熟都試哂,完全滿足哂我食牛既慾望。係吉列牛既比較下,朋友個牛肉鍋相對失色左,算不過不失。人均150左右,食得滿足,比得舒服。

人均150左右,食得滿足,比得舒服。
2023-10-18 673 瀏覽
朋友介紹呢間叫''秘''既日式燒肉餐廳, 今次呢間係荃灣, 平時經過見到好多人排隊, 我嗌佐一份安格斯牛小排, 一碗好大既飯, 有溫泉蛋, 牛小排份量多, 唔會食唔飽, 價錢合理, 味道唔錯, 有牛味, 都算有汁嫩滑, 普普通通, 間唔中都可以黎食下. 唔知吉列牛味道如何呢, 見好多人都嗌, 下次黎試下先.
2023-09-18 783 瀏覽
荃灣高質既吉列牛雖然同日本既吉列牛做法有啲唔同,但香港黎講我好滿意黑松露吉列牛好香松露味,但唔會遮左牛本身既肉香用個爐仔去燒返適合自己既生熟度就更易入口,同日本唔同既就係依個爐仔日本多數吉列牛都唔會有爐比客人去調整生熟度。飯有味素鋪面,撈埋點牛既汁醬就好香,如果味素可以比多啲就仲正食物整體都好滿意👍🏻記得第一次黎要排好耐隊,但依次當時係正疫情高峰時期,所以冇咩人
荃灣高質既吉列牛

雖然同日本既吉列牛做法有啲唔同,但香港黎講我好滿意

黑松露吉列牛好香松露味,但唔會遮左牛本身既肉香
日本多數吉列牛都唔會有爐比客人去調整生熟度。

黑松露吉列牛
2022-03-01
黑松露吉列牛
2023-09-13 561 瀏覽
荃灣🇭🇰 中伏⋯⋯完全唔吉列 勁細塊牛.一直想去佐敦食好耐嘅吉列牛 但成日都有人排隊所以一直卻步~ 今次經過荃灣原來都有分店 咁就試下啦😊.叫左個必嗌嘅吉列牛 同一個牛小排吉列牛完全一食就知係一早炸完放係到 啲皮一啲都唔脆 勁淋 又細塊 真係極度失望🙍🏻‍♀️.反而牛小排仲好食過吉列牛 但都只係「普通」「可接受」「唔難食」絕對稱唔上「好食」🥹.唔知係荃灣分店問題定間間一樣啦 但真係唔會再黎🙍🏻‍♀️要食吉列牛一定有更好選擇~
荃灣🇭🇰 中伏⋯⋯完全唔吉列 勁細塊牛
叫左個必嗌嘅吉列牛 同一個牛小排
2023-08-15 867 瀏覽
失望!完全唔明點解評價咁高!兩大一細(7歲), 晚餐人均都要$150, 但選擇少, 最離譜係碗飯的飯心根本未煮熟, 係硬嘅, 好難食!配菜極少 (一隻糖心蛋, 半粒車厘茄, 同少少生菜絲), 碗湯只得兩三啖, 肉類質素亦只係一般般 (我哋叫咗兩份牛小排同一份豚肉), 醬汁味道亦唔好, 而且無特別提供食具幫你分開夾生熟肉, 太冇衛生意識, 侍應又成日企埋一邊玩手機, 感覺中伏, 以後唔會再幫襯!一家三口尼個價, 如果幫襯其他餐廳, 仲有大把選擇。
失望!完全唔明點解評價咁高!
一家三口尼個價, 如果幫襯其他餐廳, 仲有大把選擇。
2023-08-12
2023-07-23 998 瀏覽
朋友推介抵食之選,呢間屹立荃灣多年,依然抵食好味👍🏻晚餐大約7點到,唔洗等位,但入座後就開始好full,叫左三樣野食,今次無配set,另外叫左多左個蠔鍋都好正。1. 吉列牛牛肉有薄薄既吉列炸外皮,所以邊位已略為熟左,相對可以燒得快啲。不過本身用牛油燒,吉列皮會比較吸油,要視乎個人接受程度啦~但就不會影響內里既牛肉質素🤗2. 牛小排牛小排和吉列是不同口感,牛小排新鮮,入口肉質嫩,多汁,個人更鐘意牛小排🤗🤗3. 生蠔鍋超抵食👍🏻有7隻大生蠔,忡有豆腐粒、蘿蔔、芋絲,份量十足都係$98👍🏻👍🏻可惜唔記得影相🥹燒肉餐午市都抵,免費送氣水、糖心蛋和upgrade 個白飯,晚市配餐就要加$28-58不等,所以我地冇配set,試多個鍋物,更正🤭
朋友推介抵食之選,呢間屹立荃灣多年,依然抵食好味👍🏻

1. 吉列牛

2. 牛小排