3天前 0 瀏覽
呢一間真係性價比勁高 第一次去去到勁多人排隊 所以冇食到🥲呢次聰明啦lunch 時間去到唔需要排隊 😬分別叫左兩款,板燒吉列牛同黑松露吉列牛,都好快上菜 賣相勁吸引 當初因為都係個賣相而吸引我特登過嚟食 有意外驚喜唔係得個樣 板燒吉列牛愛層好鬆脆唔會特別厚 牛嘅味道又出 又唔會韌 第一次用呢啲細細個嘅鐵板嚟燒 都幾過癮㗎✌🏻另一款就黑松露吉列牛 黑松露味好重好香 但就有少少蓋過牛嘅味道但都係好match嘅鍾意黑松露味道嘅人食就一流啦!
呢一間真係性價比勁高 第一次去去到勁多人排隊 所以冇食到🥲
呢次聰明啦lunch 時間去到唔需要排隊 😬
板燒吉列牛
板燒吉列牛
Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️💫 (5⭐️最高)板燒吉列牛 $108 + $38轉套餐板燒安格斯牛 $118 + $38轉套餐唐揚雞件 $38芥末八爪魚 $38想平平哋食高質燒肉,我一定會推介祕,因為質素幾好,價錢又唔貴,份量又足,真係好抵食😜今次喺荃灣早啲食,竟然排咗10分鐘都唔洗,平時好鬼多人🤣同朋友一齊食,佢一定係指定食吉列牛,外脆內軟嘅質地,加上濃濃嘅燒牛肉味,邊個唔會洗晒口水🤤我今次就叫燒安格斯牛,份量都算多,牛肉味濃,加上牛肥膏開燒板,原汁原味,正呀!佢哋燒肉正之外,我平時都會叫佢哋嘅芥末八爪,因為我真係好鍾意食芥末八爪魚🐙,而且佢哋呢間仲有豆腐配八爪魚,真係好鬼正!今次好肚餓叫埋個炸雞,有肉汁唔錯唔錯😉仲有流心蛋同飯素送飯真係一流🤤

Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️💫 (5⭐️最高)

板燒吉列牛 $108 + $38轉套餐
板燒安格斯牛 $118 + $38轉套餐
唐揚雞件 $38
芥末八爪魚 $38

仲有流心蛋同飯素送飯真係一流🤤
❤️‍🔥㊙️燒黑松露吉列牛$148 (跟餐配珍珠米白飯)雪花均勻的安格斯牛肉質嫩滑,配上黑松露吉列脆邊,咬下去外脆內嫩,有淡淡黑松露香味,同時肉質一點都靭,非常juicy。👍🏻芝士吉列豚肉 $78 (+$55 升級晚市套餐:配秘之飯素、楓糖溏心蛋、櫻花昆布湯)厚切的吉列豬扒沾上濃郁的芝士醬,十分邪惡,一口紫菜、胡麻飯素的白飯,接著一口脆卜卜芝士味的豬扒,再喝一口鮮甜的昆布湯,真的會上隱~👍🏻和風薯條配芝士醬$32又是芝士控會十分喜歡的芝士與薯條!薯條十分厚切,沾上芝士醬,真的一流!但希望芝士醬下次會有更多(重口味人士建議🤤)👍🏻澳洲青檸梳打 $26個人十分喜歡酸酸甜甜的,滿滿梳打氣泡感,喝起來十分舒暢,能夠解掉燒肉的油膩感~👍🏻柚子梳打 $26味道是香甜的柚子茶,反而梳打的氣泡感相對青檸梳打較少。📍秘 Secret Chefs荃灣享成街22號地舖✨評分:8.5/10💰人均價錢:$200Tips 1 💫在晚市時間,建議在6點營業時間開始前提早排隊,因為沒網上有訂位。
❤️‍🔥㊙️燒黑松露吉列牛$148
(跟餐配珍珠米白飯)

👍🏻芝士吉列豚肉 $78

👍🏻和風薯條配芝士醬$32

👍🏻澳洲青檸梳打 $26

👍🏻柚子梳打 $26
味道是香甜的柚子茶,反而梳打的氣泡感相對青檸梳打較少。

📍秘 Secret Chefs

✨評分:8.5/10
💰人均價錢:$200

• 秘燒黑松露吉列牛
#秘 #sorriso_荃灣區 #sorriso_油尖旺 #sorriso_元朗區-上次試完個黑松露吉列牛覺得好好食之後再試,今次有啲失望🥓板燒吉列牛 $108 (8/10)佢個炸皮有啲散散地,食落都好食嘅,我覺得黑松露吉列牛好食太多啦,牛肉都比黑松露切得薄好多,下次叫返黑松露算晚市加配定食(+$38)🍚秘之飯素有紫菜同飯素,正常幾好食🥚楓糖流心蛋普普通通,正常流心蛋,個蛋白有少少崩位🥃櫻花昆布湯個湯超鹹😖,飲嘅同時都要飲返普通汽水解渴#sorriso_元朗 #sorriso_荃灣 #sorriso_佐敦 #sorriso_新界 #sorriso_九龍-📍 秘荃灣享成街22號地舖佐敦偉晴街11號地下元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖🕑Mon to Sun 12:00~15:00; 17:30~22:00-上次試完個黑松露吉列牛覺得好好食之後再試,今次有啲失望🥓板燒吉列牛 $108 (8/10)佢個炸皮有啲散散地,食落都好食嘅,我覺得黑松露吉列牛好食太多啦,牛肉都比黑松露切得薄好多,下次叫返黑松露算晚市加配定食(+$38)🍚秘之飯素有紫菜同飯素,正常幾好食🥚楓糖流心蛋普普通通,正常流心
上次試完個黑松露吉列牛覺得好好食之後再試,今次有啲失望

🥓板燒吉列牛 $108 (8/10)

晚市加配定食(+$38)
🍚秘之飯素

個湯超鹹😖,飲嘅同時都要飲返普通汽水解渴

📍 秘
佐敦偉晴街11號地下
元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖

-上次試完個黑松露吉列牛覺得好好食之後再試,今次有啲失望

🥓板燒吉列牛 $108 (8/10)

晚市加配定食(+$38)
🍚秘之飯素
有紫菜同飯素,正常幾好食

🥚楓糖流心蛋
普普通通,正常流心蛋,個蛋白有少少崩位

🥃櫻花昆布湯
個湯超鹹😖,飲嘅同時都要飲返普通汽水解渴
  • 秘燒黑松露吉列牛
2021-10-08 0 瀏覽
最近經過呢間「秘」都見到大排長龍,今晚難得去荃灣,就決定去一試! 佢晚上6時營業,我哋早15分鐘到,店外已經大排長龍,我哋等咗20分鐘先入到去! 因為排緊隊時已經落咗單,所以一入到去就有得食!! 我哋叫咗兩款燒牛肉, 秘燒黑松露吉列牛,佢嘅吉列脆邊非常香脆, 毫無油益味,食落去有浸黑松露味, 食到後期牛肉味會蓋過黑松露味, 慢慢會越嚟越淡, 非常特別嘅口感!另一款係安格斯牛肉,牛肉非常新鮮,安格斯有保證! 醬汁都非常好味, 但講特別都係黑松露口味特別得多! 除咗要介紹燒牛之外,佢每個套餐都配咗一碗好大碗嘅米飯, 而且加咗紫菜同埋芝麻等等, 仲送多隻糖心蛋,總之食到你嗌飽為止!

因為排緊隊時已經落咗單,所以一入到去就有得食!!

另一款係安格斯牛肉,牛肉非常新鮮,安格斯有保證!
醬汁都非常好味, 但講特別都係黑松露口味特別得多!

2021-10-07 0 瀏覽
今日下班大約8點左右相約好友食飯,於是上了OpenRice看看有什麼好吃😋的餐廳。看到些最優秀的餐廳,便選擇了這間試試看!當到達目的地時看到還要在門外排隊等候位置,果然吸引不少粉絲關注👍大約等了20分鐘,店員說可以先落單可減少等待時間,於是我們很快便選擇了試試<板燒安格斯牛定食/金魚湯/芝士吉列豚肉>因為在OpenRice看了餐牌的選擇不算多,而大部分都是很多人推薦名單中!首先要讚賞一下牛肉相當新鮮/金魚湯吸引了我的目光,真的名不虛傳!味道方面覺得安格斯牛的肉質不錯👍口感相當彈牙/而且牛肉的味道相當濃郁😍溫馨提示⋯記得別燒太耐,20-30秒便可以啦~金魚湯的湯底十分清澈,味道帶有一點清新自然感覺,金魚係一隻豬肉餃相當漂亮/金魚皮口感煙韌👍再加上咸咸的秘之飯素味道相當配合😋芝士吉列豚肉炸得相當酥趣但肉質帶點結實,但口感都不錯👌但差不多食到最後才發現沒有芝士/已食完🤔而流心蛋🥚方面不流心,可能煮的時間多了。但都帶有好濃蛋的味道,只是有點美中不足的感覺😂這美食果然非同凡響,值得推薦大家來試試看,真令人回味無窮,期待下次再來😋
2021-08-28
  • 芝士吉列豚肉
  • 板燒安格斯牛定食
  • 金魚湯
黎到荃灣搵食,天氣仲熱所以千挑萬選中揀咗食呢間黃店『秘』💛唔會Heavy得黎又有燒肉食😛😛我地平日黎所以唔使排隊就入得,後期聽人講好似都好受歡迎的,要食就要早少少啦😉我地各叫咗一款味道,兩樣比較下板燒吉列牛 $108我就第一次食,原來係有炸皮既牛,但入面既牛係仲鮮紅色😳點做到㗎😳另外有粒肥脂比我地燒D油出黎先,可以用油煎牛食🤙🏼🤙🏼我覺得呢個好好用,唔怕好快痴底同燶哂☺️🥳有麵包糠包住,舊牛真係脆口好多,同埋勁多塊,我食唔哂比咗男朋友🤣🤣🤣板燒黑松露吉列牛 $148多咗黑松露,成件事又香口咗,味道多咗層次感,一次過滿足和牛同黑松露既滋味🥰🥰

板燒吉列牛 $108

板燒黑松露吉列牛 $148
2021-10-01 243 瀏覽
📍秘📍💡荃灣💛💛💛💛💛💛💛💛💡每次都大排長龍,所以都有心理準備,今次都唔例外,排左成個鐘呀,果然食完係冇令人失望🐥板燒吉列牛($108)齋睇賣相都覺得靚,吉列牛份量真係多,牛既外層係用左麵包糠炸好酥脆,牛肉粉紅色,自己放上石板燒到合適熟度。外層香脆口感,內層牛肉肉質嫩滑,有牛味😍加錢($38)配套餐仲有飯、湯同流心蛋,飯上面個加埋飯素,食完成餐飯係真係滿足滿足下次都會再次返黎食另一個 燒黑松露吉列牛😍
📍秘📍
💡荃灣

💛💛💛💛💛💛💛💛💡

🐥板燒吉列牛($108)

下次都會再次返黎食另一個 燒黑松露吉列牛😍

2021-09-28 582 瀏覽
因為近排想食肉,經朋友介紹下得知秘朋友話平時每晚都大排長龍 今日早少少六點到去撞下運氣發覺人唔多~決定等下係排緊隊既同時職員已經會比定Menu幫我地落定單入到去就會送餐到 都幾方便餐廳內裡空間唔算大大概十張枱左右 如果人多真係可能會等耐少少難怪會係等位時落單 利用埋等位時間黎減低用餐時間都幾唔錯其實佢Menu選擇唔算多 感覺係專注做幾樣嘢第一次食就叫左佢地嘅吉烈牛同安格斯牛吉型牛本身108 再加左58跟飯蛋湯同條小金魚中間條小金魚職員話係墨魚餃  造型好得意但食落一般 建議可以加番普通餐就夠至於吉烈牛 嚟到賣相唔錯幾吸引拎落石版煎嘅時候仲會有啲油香出嚟但可惜 食落其實無乜味 除左佢有調味料 e.g. 鹽同黑椒嘅味道之外牛肉嘅質感都有少少欠缺 咬完要思考一下當前的食物佢個炸皮幾有趣 咬落同牛嘅質感唔同 幾有層次如果佢個皮嘅油分可以減低一下會更好其他都不過不失 總括而言 可以一試 始終影相幾靚同幾好玩 但味道上唔好抱太大期望
因為近排想食肉,經朋友介紹下得知秘
朋友話平時每晚都大排長龍

可以一試 始終影相幾靚同幾好玩
 但味道上唔好抱太大期望
2021-09-27
2021-09-16 370 瀏覽
呢度好出名食炸物同石板燒肉今日過左黎試佢招牌菜 牛扒加$20有飯同流心蛋一隻吉列牛份量好大碟!滿滿嘅一盤 每塊厚薄岩岩好 令熱力均勻滲透唔會好難熟!外層只包薄薄一層粉 咬落外脆內軟 好有層次感又散發住濃郁松露香氣 牛肉每面煎20秒就夠喇!唔係會太熟 塊肉仍然好有肉汁 未至於入口即溶但口感已經好嫩滑秘之飯素·楓糖流心蛋 流心蛋食到甜味,原來加了楓糖幾有風味芝士吉列豚肉炸到好香脆,滲出淡淡芝士濃香 撈埋飯食味道好豐富!整體上水準不錯,只係排隊時間長平均消費$200評分8/10荃灣享成街22號地舖G/F, 22 Heung Shing Street, Tsuen Wan港鐵荃灣西站 A2 出口, 步行約11分鐘
呢度好出名食炸物同石板燒肉
今日過左黎試佢招牌菜
牛扒加$20有飯同流心蛋一隻
秘之飯素·楓糖流心蛋 流心蛋食到甜味,原來加了楓糖幾有風味
整體上水準不錯,只係排隊時間長
平均消費$200
評分8/10
港鐵荃灣西站 A2 出口, 步行約11分鐘
2021-09-14 738 瀏覽
近排豬豬超想食牛!所以今日豬豬去咗秘 Secret Chefs荃灣店食牛牛lunch set🐮兩個人都係200左右👛食到超飽肚🤰lunch set有白飯🍚同埋汽水🥤免費送仲冇加一添😚係想食好啲但係budget係一百蚊左近嘅好選擇🥰性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐽祕燒牛肉鍋 $98一擺上枱就聞到勁香嘅牛肉味🥳個鍋除咗牛肉之外仲配有魚板同埋豬豬最愛嘅金針菇、冬菇同菜🤩 如果唔鍾意食菇嘅小朋友就可以同同枱嘅朋友仔一齊share啦🙊牛肉入口超級嫩滑❤️嫩到可以喺我肚入面瀡滑梯👻湯汁如果齋飲就略嫌偏鹹左少少,但撈落飯食一流😍🐽板燒吉列牛 $108吉列牛一擺上枱就熱辣辣!吉列皮嘅金黃色澤喺度bling bling發光 ,牛肉油花分佈平均,賣相超級吸引❤️燒到滋滋聲既石板配有牛膏去潤一潤板😜每邊燒十秒左右就有得食啦🧚🏻‍♀️齋食已經好有牛味😋如果重口味啲嘅小朋友就可以點埋佢配嘅燒汁❤️牛肉食落去就相對冇咁嫩滑,比較難咬少少,不過連埋吉列脆皮咬落去就幾特別🤔肉汁都咇曬出嚟🤩配埋切好既脆口清甜既生菜一齊食非常清爽🤤仲冇咁容易熱氣添😚

性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
好食指數🐷🐷🐷🐷🐷

🐽祕燒牛肉鍋 $98

🐽板燒吉列牛 $108

2021-09-11 357 瀏覽
#秘 💛今次講嘅係位於荃灣荃灣廣場對面嘅秘啦💛💛睇到個名應該知佢係黃店😽😽佢係一間專門食吉列牛嘅舖頭嚟㗎‼️每次經過見到都大排長龍🙈🙈今次小編特登早啲係晚市一開始就去 果然好快入到去😋😋店員態度好好🤍而環境方面 入面燈光比較昏暗 食野會幾有feel😚😚都有大概10張枱㗎🤤🤤所以我諗都唔使等超級耐👍🏻雖然有時要等10張飛🙈🙈但係呢間舖係值得架🤪🤪小編建議想食嘅朋友早少少去💕板燒吉列牛 $108💰(9/10)嘩🤤🤤🤤好吸引✨✨係一碟排得好靚嘅吉列牛🐮 店員一開始就會成盤嘢連埋個火爐遞俾你😋😋 而火爐上面都有塊細細地嘅牛脂for燒野用🔥🔥 記得塊牛脂唔好燒到最尾如果唔係就會窿左黐住塊板 🙈🙈講返食物方面先啦😋😋 小編覺得依度嘅吉列牛同出邊都係自己燒嘅牛扒 最大分別當然就係牛扒個邊邊位有啲麵包糠🤤🤤 唔好睇小淨係個邊位 絕對係令個口感昇華左‼️‼️ 雖然啲牛比較薄但因為有脆口嘅麵包糠襯托🤪🤪 令到牛扒係有幾個層次帶出🤩🤩 亦令到牛扒冇咁單一💗💗除此之外 因為依度嘅吉列牛本身都幫你切晒一小塊一小塊❣️❣️所以燒完之後好容易就可以放到入口🤤🤤懶得切牛嘅朋友記住唔好錯過✨✨而且可能因為切咗好多塊嘅關係😚😚 所

#秘 💛

板燒吉列牛 $108💰(9/10)

講返食物方面先啦😋😋 小編覺得依度嘅吉列牛同出邊都係自己燒嘅牛扒 最大分別當然就係牛扒個邊邊位有啲麵包糠🤤🤤 唔好睇小淨係個邊位 絕對係令個口感昇華左‼️‼️ 雖然啲牛比較薄但因為有脆口嘅麵包糠襯托🤪🤪 令到牛扒係有幾個層次帶出🤩🤩 亦令到牛扒冇咁單一💗💗除此之外 因為依度嘅吉列牛本身都幫你切晒一小塊一小塊❣️❣️所以燒完之後好容易就可以放到入口🤤🤤懶得切牛嘅朋友記住唔好錯過✨✨而且可能因為切咗好多塊嘅關係😚😚 所以覺得塊吉列牛食極都食唔完‼️ 好有滿足感😙😙 本身牛肉一上嚟已經可以睇得出啲油花幾靚仔 所以食落口都有滿滿嘅牛香味😆😆

除咗吉列牛之外🐮🐮亦都可以加錢有埋個飯同埋湯😋😋飯就冇咩特別配埋啲飯素紫菜食幾開胃🤤🤤 而湯方面雖然個名好好聽💗 但無論係望落同飲落都覺得只不過係有少少味既清水🙈🙈 依方面就有少少失望 🙈🙈

秘•燒黑松露吉列牛 $148💰 (8/10)
而黑松露味嘅吉列牛😋 除咗真係有少少少少黑松露味 🙈🙈同埋嗰邊係黑少少之外 🖤🖤就覺得冇乜特別🙈如果唔係真係好鍾意好鍾意黑松露嘅話可以選擇最Basic嗰個set👍🏻👍🏻

價錢方面依度係食吉列牛來講都唔係特別貴🤩🤩 雖然吉列牛嘅味道相比起一啲好高級嘅牛扒一定比唔上🙈🙈但係如果食慣咗平時啲牛扒嘅你 或者覺得牛扒個味好單一好沉悶嘅話 🤪🤪🤪黎依度試吓佢哋嘅吉列牛絕對係一個唔會覺得蝕嘅體驗 ❣️❣️但記住早少少嚟啦 ‼️‼️因為無論係午餐同埋晚餐都一定一定一定會爆場💥💥
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8.5 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食佐敦 #巨B覓食元朗

秘 (享成街) (荃灣)
⚜️荃灣享成街22號地舖
⏱星期一至日 1200-1500 17:30-2200

2021-09-07 370 瀏覽
每次經過都看到很長的等位人龍,一直想試。今天剛好晚上6點前經過,只有2個人排隊,心動郁郁所以決定等位食。吉列牛的套餐包括湯,味素飯,椰菜絲沙律,半熟蛋,吉列牛扒 (已切好),相當豐富。牛扒方面,炸粉不厚,肉身的肥瘦比例剛好,食客自行放上熱爐數秒,配合燒肉醬汁,調味適中,入口香脆。比較令人驚喜是半熟蛋,因為生熟控制很好,是半流心狀態,上菜時溫度微熱,大大提升套餐的日式感覺。沙律菜和味素飯都正常發揮,份量足,味道剛好。總結,餐廳裝修以日本風為主,很有心思,而且吉列牛的水準高,有熱爐自己決定生熟程度,唯價錢定位微高,間中試下都無妨。

2021-09-02
2021-09-04 229 瀏覽
今次黎咗荃灣呢間「秘」食石燒未開舖已經係出面等開門,誓要食到吉烈牛板燒吉列牛 $108呢碟安格斯吉列牛好多肉汁,雪花均勻,有啲仲會入口即融添不過有少少鹹,食完想飲水先拎舊油搽勻塊石板,再放啲牛上去燒,玩味十足想幾成熟自己話事 秘燒牛肉野菜鍋 $98牛肉燜得好淋好入味,分量亦都好足,仲有啲番茄嘅味道 總結:走嗰陣已經人滿為患,大家知佢咩料喇
今次黎咗荃灣呢間「秘」食石燒
未開舖已經係出面等開門,誓要食到吉烈牛

板燒吉列牛 $108
呢碟安格斯吉列牛好多肉汁,雪花均勻,有啲仲會入口即融添
不過有少少鹹,食完想飲水

先拎舊油搽勻塊石板,再放啲牛上去燒,玩味十足
想幾成熟自己話事

秘燒牛肉野菜鍋 $98
牛肉燜得好淋好入味,分量亦都好足,仲有啲番茄嘅味道

總結:走嗰陣已經人滿為患,大家知佢咩料喇
✨之前都試過其他嘅吉列牛🥩但係味道都差dd 🤏🏻 試完 秘Secret Chefs🤤就改變左我對吉列牛嘅印象☺️定食會配溏心蛋同飯素🥢午市仲有可樂送添☺️☺️☺️食飯前當然要相機先食啦😎牛肉大細切得岩岩好,兩面各燒5秒左右就食得,而且仲可以一啖一口,超滿足👍🏻溏心蛋蛋黃非常香,蛋汁仲可以拌飯添🤤板燒吉列牛定食($ 128)不過餐廳嘅抽風就要有得改進啦☺️總結💬味道方面: 🌟4/5環境方面:🌟 4/5

板燒吉列牛定食($ 128)

不過餐廳嘅抽風就要有得改進啦☺️
總結💬