荃灣必食嘅爆餡糯米糍最近竟然出咗新口味🤩除咗本身嘅豆沙、芝麻同花生味之外,仲有最新嘅開心果味❗️限量發售😍😍平日下晝三點幾去到,雖然唔洗排隊,不過見到數量都唔係剩返好多,如果想試吓開心果味就唔好太晏去🤭🏅開心果糯米糍($12)🖤芝麻糯米糍($6)🥜花生糯米糍($6)糯米糍大約手掌心咁大,餡嘅比例都幾多,一切開即刻爆晒餡🤤🤤🤤不過餡料側埋咗一邊,包得唔係好平均,會有一邊好厚一邊好薄嘅情況😅但糯米皮勝在柔軟煙靭,完全滿足到煙靭控嘅要求😍餡料方面,爆餡就眾所周知😌但幾欣賞佢嘅甜度控制得幾好,唔會太甜得來,厚皮果一邊又唔會話覺得唔夠味道😂喺未出開心果味之前,花生味同芝麻味一直係我心目中並列No. 1🥇今日食完開心果味之後,就被開心果味追過咗了🤭香濃嘅開心果味,仲食得出粒粒開心果果碎好正😋😋

🏅開心果糯米糍($12)
🖤芝麻糯米糍($6)
🥜花生糯米糍($6)

外賣自取
  • 花生糯米糍