2023-01-12
我又來食蝦蝦燒啦😋今次來到荃灣呢間分店,地方更加大更加寬躺,呢到重有落地玻璃,可以望街景,都係有一個個魚缸養住啲蝦比大家任夾任燒,啲蝦全部好生猛架🤤出面有海鮮區,肉類,蔬菜,汽水,雪糕,熟食,粉麵比大家任選👍🏻超多款式~ 今晚我食左好多蝦🦐🤤隻隻個頭都爆膏架😍好痴線🦑🦐🦀海鮮重要全部新鮮大大隻,有蟹,扇貝,鮑魚,魷魚,魚,螺等等⋯⋯真係好抵食😍我會喺出面攞埋蒜蓉,擺落啲扇貝到一齊燒,將佢變身為蒜蓉燒扇貝❤️呢度啲店員好貼心架,得閒會幫我地剪鮑魚👏🏻超級抵讚🧆熟食嘅手拍青瓜同涼拌魚皮,醃得好入味👍🏻啲燒嘢未熟之前,食住呢啲小食頂下肚先😬🧇格仔餅我每次必食,記得搽埋牛油燒,每邊燒一分鐘就食得架啦,有少少燶邊🤤勁香口,正到暈,然後我會燒幾塊菠蘿🍍來食,因為頭先食左太多海鮮同肉,要食返啲水果消下膩,啲菠蘿燒左之後又清甜又多汁🤤👍🏻🫙呢間分店有任飲支裝水,比較少有👍🏻尾聲我重去淥左個烏冬來食😬佢會有一壺豬骨湯比你加落去,最後我梗係食埋佢嘅雪糕🍦先走啦😂有唔同味道嘅雪糕雪條,一定有一款岩你❤️