2023-04-27
每次經過如心廣場嘅Expresso Alchemy,都會被啲咖啡香所吸引住。但番工時間太趕,趕吾切朝早嘆個早餐,唯有食晏,先可以慢慢享受。雖然間Coffee shop 望落好似好細間咁,但其實啲座位都坐得幾舒服。繁忙時間果陣的確系要等位,所以我都會選2點或之後去食。今日就搵左個同事同我去食,大家一樣都系咖啡控,又系好中意搵一啲高質咖啡店食野,打下卡咁。上網睇呢間店系超人氣coffee shop, lunch set都多選擇,而且都主打健康食物。是日叫左個青醬雞胸沙律配檸檬醋醬。沙律菜份量多,大大舊滑滑嘅雞胸,個醬酸甜酸甜,岩曬我口味。另一道主菜就系香煎虎蝦配蘆荀辣蕃茄汁意粉。蝦肉大舊而鮮甜,微辣而又突出酸甜的蕃茄汁。Set lunch都跟一杯咖啡。可以加錢加大size.Cuppuccino(+16 large size)咖啡味香,拉花靚,奶同咖啡比例恰到好處。整體來講,食物質素好,店員又nice👍🏻👍🏻👍🏻
Set lunch都跟一杯咖啡。可以加錢加大size.
Cuppuccino(+16 large size)
咖啡味香,拉花靚,奶同咖啡比例恰到好處。
整體來講,食物質素好,店員又nice👍🏻👍🏻👍🏻