2019-07-08 707 瀏覽
今日去開元朗探朋友,到元朗時忽然落大雨就入左呢間小店叫杯野飲同避下雨!😂😂店員推介我飲菠蘿茉莉,我見幾fresh就加埋仙草晶球試下! 朋友分別叫左蘋果紅茶加仙草同烏龍鮮奶加珍珠!試過之後,我覺得3杯野飲都好有水準,各有特色,好飲過好多連鎖茶店! 菠蘿茉莉係用新鮮菠蘿🍍攪碎加即沖茶整成,茶味清香,完全無苦澀味! 雖然我唔記得叫少甜,但幸好飲落甜度剛剛好!平時我都好小可以飲晒一杯野飲,但今次竟然想一飲再飲😎😎仙草都好正!加$3就有!大家不妨試下!!試飲朋友嘅蘋果紅茶同烏龍鮮奶加珍珠都覺得甜度剛好,茶味好重!而烏龍鮮奶嘅奶味都好濃郁😋下次要帶男朋友黎試,我估佢一定會覺得好飲過好多連鎖店既茶!!🤤

外賣自取