位於Times Square附近嘅The Chippy 餐廳設計好有英國特色 場上黐滿咗英國名人食Fish and Chips嘅食相 有足球明星碧咸 King of England Beatles等名人 餐廳嘅老闆係一位英國人 佢好耐心咁樣講解英國嘅傳統食法 非常熱情-🍟炸鱈魚薯條 12oz(招牌)$198招牌鱈魚係英國新鮮運到 表皮炸得好脆口 口感好彈口 切開嘅時候係仲出緊煙 配埋熱辣辣嘅薯條 感覺一流 我哋叫咗12安士嘅鱈魚套餐 鱈魚份量非常大 有兩隻手掌咁大 夠晒兩至三個人食 餐廳亦提供左三種英國地道醬俾我哋點 有牛肉紅豆醬 綠豆醬 同埋咖喱醬 豐富左炸物嘅味道 聽講英國人古時係唔用蕃茄醬 而係用依種牛肉紅豆醬 Gravy 其後引入左美國嘅蕃茄醬 蕃茄醬先開始喺英國普及-🌭炸熱狗腸 (12寸)$48熱狗腸都係英國直送 炸得都幾脆口 -🥤英國地道汽水依三種汽水都係英國地道出品 香港係買唔到 左邊嗰隻好似檸檬梳打 酸酸地甜甜地 中間嗰隻似利賓納 右邊嗰隻就似提子配鮮奶梳打係香港搵唔到嘅味道 非常特別

🍟炸鱈魚薯條 12oz(招牌)$198

🌭炸熱狗腸 (12寸)$48