2018-09-10 13 瀏覽
今日同朋友黎食阿爺粥品火鍋,對上一次食阿爺係喺荃灣,佢個蜆煲不得了! 今次試美顏花膠雞鍋一個鍋有半隻雞同埋有兩條大大嘅花膠。花膠係可以添食㗎!!第一次打邊爐試到咁大隻嘅花膠,覺得$298抵晒!個鍋一滾,要即飲啖湯先!因為好清甜好補其實隻雞都好好食,當打到咁上下嘅時候拎隻雞出嚟,勁容易就撕開啲肉,好嫩,再點小小鹽超級好食!!再黎一碟包埋嘅海鮮拼盤有鮑魚、花蟹、貴妃蚌、乳龍蝦同埋蜆,仲有安格斯牛。 牛嘅花紋勁吸引,而且一d都唔薄! 龍蝦有少少蝦膏,食落清甜,d肉好彈牙。店員好貼心,話我知每款海鮮要滾幾耐,咁就唔驚肉質變老啦海鮮唔夠喉的話,店員送左幾個幣俾我夾海鮮,差少少就夾到龍蝦,但佢超生猛,係咁郁。不過都幾好玩呀呢個套餐的火鍋料係任食的象拔蚌同蜆係回本位!! 象拔蚌勁爽口, 蜆有兩款,兩款都好甜。紫菜響鈴一定要試!! 紫菜味勁重,好香!不過唔夠脆甜品方面,芒果布甸同埋香芒珍珠凍都好夠芒果味!食落幾滑身。推介!!我加左$30任飲。其中蝶豆花荔枝冰同埋蘭香子冬瓜茶最推薦。而奶茶紅茶就唔使試啦!值得一提,呢家脆蒜好香又夠脆!炸到金黃色的
今次試美顏花膠雞鍋

再黎一碟包埋嘅海鮮拼盤

店員好貼心,話我知每款海鮮要滾幾耐,咁就唔驚肉質變老啦

呢個套餐的火鍋料係任食的

紫菜響鈴一定要試!! 紫菜味勁重,好香!不過唔夠脆

值得一提,呢家脆蒜好香又夠脆!炸到金黃色的