周不時都會係Openrice揀啲有”New”tag的餐廳試試,因為總覺得新店就係會比最足的質素同最足的服務俾顧客,而當然呢一間都絕對冇令我失望😎火鍋郎選用既係岩手縣同熊本縣的A5黑毛和牛🐂另外都有一啲佐賀縣的豚肉🐖不過係點評火鍋食材之前,要先讚讚佢地的湯底當日叫左招牌花膠響螺雞金鍋($188)我有問過staff金鍋同冇金係咩分別,原來係加咗南瓜蓉,味道會更甜更香。睇下圖都見到湯係幾咁濃厚,雞肉脂肪含量唔高 皮薄又大份呢張圖係我飲到第三碗既時候影🤣真係痴晒線咁足料,我同朋友淨係飲湯都湯到飽,真·好好味!!牛的部分分別叫左:三筋肉🐂油份分佈好靚 係最愛的一款沙巴當🐂入口滑溜香甜 薄薄一片封門柳🐂脂肪不多肉味最濃 相對較有咬口肩胛肉🐂雪花均勻 有油香之餘亦保留牛肉的鮮味👍🏻👍🏻仲要做推廣價$58 CP值爆燈💡玉子滑和牛🐂相對前面幾款肉質的確有分別 不過加生雞蛋🥚撈又係另一個世界😛平時食牛會打生雞蛋食嘅就會明我講咩ha其他的配料都唔錯👍🏻值得推薦嘅係陳年花雕梅花肉 夠嫩滑同埋加左酒味食落又幾特別~蔬菜拼盤都係用上選的日本菇菜,配埋個碗真係好鮮甜😎其實煮鍋黎講每個人口味不同,呢度勝在選擇多,可以

不過係點評火鍋食材之前,要先讚讚佢地的湯底
睇下圖都見到湯係幾咁濃厚,雞肉脂肪含量唔高 皮薄又大份

牛的部分分別叫左:
三筋肉🐂油份分佈好靚 係最愛的一款
沙巴當🐂入口滑溜香甜 薄薄一片
封門柳🐂脂肪不多肉味最濃 相對較有咬口

其他的配料都唔錯👍🏻
蔬菜拼盤都係用上選的日本菇菜,配埋個碗真係好鮮甜😎

其實煮鍋黎講每個人口味不同,呢度勝在選擇多,可以按自己的喜好如喜歡的肉味、油香選擇不同部位的牛肉;Overall Service都好有禮成餐飯都食得好滿意😊
順帶一提,因為新開張期間全單有88折,所以要食就趁早啦haha
  • 招牌花膠響螺雞金鍋