2017-04-28 82 瀏覽
今日去旺角派手信,其實都真係已經諗唔到食咩,行過見到有Master Kama,又唔太多人,就決定食佢,因為我太懷念佢個龍蝦玉子燒我覺得旺角間鋪好似比銅鑼灣,不過疑似有兩層架~旺角Menu同銅鑼灣有少少唔同,但係都重有我最掛住嘅龍蝦玉子燒今次我地決定share食Nutella Chocolate -  好多棉花糖Grapefruit & Passion Fruit tea - 呢杯嘢其實我唔係好飲到有咩味,只知佢係有氣,同埋好大杯,都叫幾抵飲Kama石鍋龍蝦芝士濃湯安格斯牛柳粒烏冬 - 雖然佢芝士味唔多,但係多咗啲湯去中和油膩感,個湯都唔錯架,好香蕃茄味,烏冬又彈牙,而個牛柳粒亦都好味,唔會韌法式干邑龍蝦湯 - 我又再飲呢個湯,佢真係好好味,尤其上面條多士,浸埋啲湯真係好味到一個點龍蝦玉子燒 - 我就係為咗你嚟食喇,呢個玉子燒真係甜美得嚟又juice,中間啲龍蝦又爽口彈牙,大大啖咬落去,真係爽到一個點,正龍蝦芝士Mac N Cheese - 呢個其實一兩款可以揀,有Macaroni同Risotto,而我就因為唔想太膩而選擇Macaroni,因為Risotto會再多少少芝士,非常膩,當個龍
我覺得旺角間鋪好似比銅鑼灣,不過疑似有兩層架~
今次我地決定share食
Nutella Chocolate -  好多棉花糖
龍蝦芝士Mac N Cheese - 呢個其實一兩款可以揀,有Macaroni同Risotto,而我就因為唔想太膩而選擇Macaroni,因為Risotto會再多少少芝士,非常膩,當個龍蝦嚟到,我就合道我無揀錯,因為個長通粉吸晒啲汁,但係又好彈牙,唔會一pat pat,相反,見到隔離枱食Risotto,好多芝士,真係見到都飽,呢個我絕對推介
2017-04-13
40 分鐘 (堂食)