2020-03-04
<久違既芝士雞煲 > 🧀呢間米走雞開左甘多年 招牌芝士雞煲同麻辣雞煲都十分出色 正直肺炎其間 其實唔應該打邊爐 但為食既我終於都係忍唔住 😂 又黎食芝士又黎打邊爐🍴芝士雞煲 78 蚊🔥🐤呢個芝士雞煲係2 人份量既細 size但其實都好足料 勁多雞肉 全部雞脾位😍 啖啖肉 蓋埋煲一陣就食得 除左雞肉多 芝士多 洋葱都多 juicy既洋葱同香濃既芝士最 match . 👍🏻 記得一煲滾 芝士不用攪匀 一夾起既雞肉 勁多芝士拉絲 🧀建議如果一般點正常份量既芝士就得 如果激量其實會好溜😂 雞肉同芝士醬撈埋一齊 十分邪惡 但又好入味 食到甘上下就可要黎打邊爐 正😍🔥🍴鮮鵝腸鵝腸 大大碟 夠粗身 肥膏佔一半 夠新鮮 出面又夠爽彈 夠哂油香 正🍴滑牛肉🐂一樣夠足料 滑牛夠香滑 帶少少煙靭口感 估唔到滑牛都有適中既油花 肉味幾濃👍🏻🍴粟米🌽夠哂香甜爽口🍴豆腐夠香滑 應該係百福豆腐黎🍴稻庭烏冬😌係日本嗰款烏冬 扁身 麵粉味濃 煮熟竹人女戈夠爽口吸汁 落埋落芝士湯度更正👍🏻#鵝腸 #滑牛肉 #豆腐 #粟米 #雞煲 #芝士 #火鍋 #打邊爐 #烏冬 Score 平均分 <7.5/10
🍴芝士雞煲 78 蚊🔥🐤
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#米走雞
旺角彌敦道761 號太子藍馬之城2 樓