2019-12-29
雖然最近都好想減肥,但友人生日一句我想食雞煲,我便捨命陪君子。一坐低店員就端來醬汁,都幾多選擇,有我仲鐘意既芝麻醬仲有炸蒜。由於我地都唔多嗜麻辣既關係,所以我哋兩個就試左黃金芝士雞煲。一黎到就聞到好重芝士味,芝士同紫洋蔥炒得超香,見到咁多芝士開頭都驚會好膩,點知同雞撈埋一齊好夾,雞件好多同啖啖肉,夾起仲微微拉絲,好芝士既人一定好鐘意。友人不停食雞,我呢就不停夾紫洋蔥食,因為真係好香😂😂 趁未加湯之前我哋放左d火鍋配料落去試試,發現左夾紅薯粉好好食,如果落公仔麵應該仲正,根本就係芝士撈丁黎😂仲試左落芝士腸同竹笙,芝士腸冇咩分別,竹笙呢d野似乎就唔多夾芝士🙊之後加返湯好食好多,竹笙口感爽,有微微香味。鮮炸響鈴挺香脆的。我地仲叫左美國桶蠔,好美肥鮮甜,非常唔錯。總括芝士mix雞煲呢個組口好特別,嗜芝士人士肯定食到停唔到口。