2023-08-31 616 瀏覽
滑嘟嘟一間大埔嘅小店,會令我去親大埔都記得佢❤️ 以前次次嚟都係買外賣,今次堂食再買返屋企🤣 但因為堂食,短短10幾分鐘睇到佢哋對甜品嘅用心同堅持✊ 以前嚟到我只係食糯米糍,即係客家糍粑,但今日再食多咗芝麻糊同芒果椰汁奶凍🥥 芝麻糊好香好滑,係到睇佢炒芝麻,離火後再炒(幫佢散熱)呢個認真真係好欣賞😳不過我要極力推介佢啲芒果嘢,雖然我本身覺得佢有啲貴,但食落你就會覺得值會票價😂 超級多芒果,加埋椰汁奶凍同奶凍溝埋佢食真係不得了🤘🏻 不過我建議係”拔”出來同人share,因為溝埋佢真係好好食,不過一次食哂份量就有啲多🤔️佢會不定期係香港唔同地方做快閃團,有興趣可以留意佢WhatsApp,如果過開呢邊唔記得帶凍袋,買滿$300就有架了🙋🏻‍♀️