2021-04-21 153 瀏覽
真係有講普通話嘅侍應,一入去仲有滿滿壁畫,好有台灣嘅感覺~打開menu,發現看似正路台灣菜式,原來有啲新意思🥰𝙁𝙤𝙤𝙙芋見檸奶凍吐司配甘梅蕃薯條 $70件吐司比張相見到嘅更有內涵😍芋泥夠綿密、中間舊奶凍厚到就黎跌出黎!見到有點點檸檬碎,淡淡地幾清新,又唔會搶左芋泥戲份。而驚喜嘅係有埋麵包粒喺入面增加口感😚而佢唔係menu咁正方粒,係兩份大size嘅三文治,再加惹味嘅甘梅蕃薯條,一個人食真係會超飽😝麻油雞湯麵線 $68雞湯同麵線分開上,麵線落到雞湯度時咬口岩岩好!雞肉夠嫩,湯都幾香𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨阿華田豆漿 $42本身揭過左幾次menu,完全冇留意到佢原來係阿華田雪條,放入去杯凍豆漿入面😍Jenny最中意gimmick😚玩左好幾次出出入入🤣但支雪條都算keep到,玩左陣表面仲係金字塔形,喝落去豆漿夠濃,加埋阿華田完美融合幾有咬口,好快就清左杯野飲啦~如果可以再大杯啲就好啦🤤唔夠喉見其他人嗌珍珠奶茶,都真係好似menu上面咁比成個jar上😍幾ig-able!唔怪得入選左2021熱店!

𝙁𝙤𝙤𝙙
芋見檸奶凍吐司配甘梅蕃薯條 $70