2019-06-01 752 瀏覽
聽聞屯門龍門居的夜市好正,果度間〈摩登史丹理〉又好評如潮,我就走來試下,其實我係為左吃芋圓而來。佢開4:30pm, 我就4:25pm 企定定等佢開門。我叫左個「有得揀芋圓系列」,揀左凍豆腐花底+仙草、紅豆及小丸子(已包一份三色芋圓)($32),等左幾分鐘就拎得。豆腐花及其他配料用一個盒裝,芋圓就用另一個盒分開放,好細心。另外再買左一杯黑糖珍珠小芋圓牛乳($34),滿足我呢個芋圓控的慾望。碗甜品好得,超大碗,D芋圓超大粒,仲每粒都有味,好容易分辨到自己食緊咩味的芋圓。個豆腐花底好滑,最欣賞佢D仙草係一大塊,真係台灣果D仙草,而不是俾D港式粒粒涼粉你。我衰,我見到碗甜品失晒控,明知要食晚飯都唔理,食左甜品先講。結果,食完碗野已飽到上心口,食唔落晚飯了。所以我奉勸各位唔好學我,同埋最好揾人share,因為真係好大碗。晏D再飲埋杯黑糖珍珠小芋圓牛乳,感覺上杯野D芋圓係細粒過果碗甜品D芋圓,可能係因為要放得入飲管啜,但也不失其好味道,一樣咁正! 好味過果D要排長龍既舖頭多多聲!下次再來!

甜品好得,超大碗,D芋圓超大粒
,仲每粒都有味,好容易分辨到自己食緊咩味的芋圓。

好味過果D要排長龍既舖頭多多聲!下次再來!
外賣自取