2020-04-17 131 瀏覽
疫情期間,出少咗好多街,冇社交冇飯聚。係屋企太耐,見媽咪日日都煮得好辛苦,決定拉埋佢出嚟陪我食餐好嘅!試吓新餐廳我哋兩個人食咗一個小食,兩個主菜。香烤自家手製蟹餅排得整整齊齊靚靚仔仔咁呢啲平時係屋企唔食嘅嘢,當然要出街食下啦配上沙律醬,突出返食物嘅味道一流呀!比我想像中更好食,以為得啲好厚好重嘅炸粉包住少少人造蟹肉,原來唔係呀,真係有一絲絲蟹肉㗎!仲會食到食蟹時個啲連住嘅白色衣,真材實料!紅酒牛頰肉意大利飯我唔係好識飲酒,但呢個唔係好濃烈酒味,我都鍾意食!佢嘅牛肉好淋,好易入口,意大利飯唔會太硬或太濕睇落好多汁,食落又唔會太多汁太肥嘅感覺份量都適宜,唔會食到太濟特選澳洲香烤嫩羊T骨呢個好邪惡,啲薯條大大條好香好脆滿分💯羊T骨又係媽咪係屋企唔會整嘅嘢,我哋都好少食唔係全熟嘅羊肉,五成熟,又ok wor!!雖然切開見到好紅又有血水咁,有少少驚,但一入口,不得了又係好淋,啖啖肉!搞到我哋忍唔住不顧儀態咁用手拎住嚟啜埋痴住骨邊邊嘅肉唔想嘥呀咁好味!)呢度嘅嘢食好好,環境又乾淨,食完真係心情大好

我哋兩個人食咗一個小食,兩個主菜。

排得整整齊齊靚靚仔仔咁
呢啲平時係屋企唔食嘅嘢,當然要出街食下啦
配上沙律醬,突出返食物嘅味道
一流呀!

紅酒牛頰肉意大利飯

睇落好多汁,食落又唔會太多汁太肥嘅感覺
份量都適宜,唔會食到太濟

特選澳洲香烤嫩羊T骨

呢個好邪惡,啲薯條大大條好香好脆
滿分💯

雖然切開見到好紅又有血水咁,有少少驚,但一入口,不得了
唔想嘥呀咁好味!)

呢度嘅嘢食好好,環境又乾淨,食完真係心情大好