2018-11-17 757 瀏覽
三個月前已經黎過呢間位於尖沙咀美麗華地下的Espresso Alchemy,覺得食物質素同環境都好好,所以今次放假日都自己一個黎左呢度悠閒放鬆一下柔和暖色系的燈光俾人好舒適的感覺呢度嘅主打係咖啡,所以咖啡款式選擇都好多樣化全日早餐用料都幾豐富,有煙肉、薯粒、炒蛋、咖啡醬土司、藍莓乳酪等等煙肉煎得香口唔燶!炒蛋好嫩滑,有蛋汁的耶!薯粒好粉糯!當中最特別嘅莫過於係咖啡醬土司,香脆土司裏面塗了薄薄的一層咖啡醬,喺餐廳自家製的,充滿着咖啡香但又唔會太甜,好好味的哦煙三文魚多士餐廳採用雜穀多士,感覺健康,多士面上塗了一層薄薄的芝士,配上紅蔥、火箭菜同埋油潤度十足的煙三文魚,非常滋味餐廳的咖啡品質一定有所保證,所以依舊點左一杯熱泡沫咖啡。咖啡好醇香,奶泡好細滑,係一杯有心機沖調的好咖啡

柔和暖色系的燈光俾人好舒適的感覺

呢度嘅主打係咖啡,所以咖啡款式選擇都好多樣化

全日早餐

用料都幾豐富,有煙肉、薯粒、炒蛋、咖啡醬土司、藍莓乳酪等等
煙肉煎得香口唔燶!炒蛋好嫩滑,有蛋汁的耶!

煙三文魚多士