2019-07-27 1023 瀏覽
備長呢個名成日都聽,一直無機會試。終於,男友見我咁想試,就預先訂枱帶我黎試下!餐廳燈光比較暗,情侶食都幾浪漫!我最欣賞既地方係佢既枱幾大張,唔怕無位擺野食,而且中間既枱與枱之間會有個屏風隔住,感覺私隱度高啲!我當日見到有一大班人食飯,大概有十幾個,餐廳可以安排大枱,同可以有敞門分隔!一坐低,就送上前菜條: 椰菜、紅蘿蔔同青瓜,清新一下味蕾呢個前菜條$28, 價錢都合理調味料有幼盬、檸檬同味噌醬辛辣炸雞$48炸雞外皮係好似脆片咁!好脆卜卜!唔算太辣,反而係幾香!因為用上雞扒,所以都幾嫩,無骨的。大蔥雞肉串$25正常水準,雞肉調味可以重手少少,不過有調味醬,所以可以按個人喜好自己加添都得!牛舌厚切$58好鐘意食牛舌,每次去串燒店都會食!呢個牛舌係厚切!咬落去好有口感,燒得好香好juicy ,唔怕乾,無腥味!煙肉蠔卷$42煙肉蠔卷$42我平時好少食燒煙肉,因為好怕燒過頭,成塊煙肉就會好硬好乾!不過見到呢到係包住我愛既蠔,就試下!煙肉燒得唔錯,雖然燒到金黃,但一啲都唔乾硬!唔知呢個係因為技術好定係食材好?!不過對我來說,好食最重要!蠔!係另一個欣賞點!蠔仲係嫩滑!原來撘配煙肉一齊食,口感幾特別

一坐低,就送上前菜條: 椰菜、紅蘿蔔同青瓜,清新一下味蕾
呢個前菜條$28, 價錢都合理
調味料有幼盬、檸檬同味噌醬

辛辣炸雞$48
炸雞外皮係好似脆片咁!好脆卜卜!
唔算太辣,反而係幾香!因為用上雞扒,所以都幾嫩,無骨的。

大蔥雞肉串$25
牛舌厚切$58
好鐘意食牛舌,每次去串燒店都會食!
煙肉蠔卷$42

煙肉蠔卷$42
我平時好少食燒煙肉,因為好怕燒過頭,成塊煙肉就會好硬好乾!
不過見到呢到係包住我愛既蠔,就試下!
蠔!係另一個欣賞點!蠔仲係嫩滑!原來撘配煙肉一齊食,口感幾特別,有種爆汁既感覺!

柚子芥末墨魚鬚$36
墨魚鬚夠淋同嫩

鹽燒雞翼$32
一串有兩隻,雞皮燒到脆邊!不過,鹽燒味略微淡左少少。

海膽海鮮炒飯$138
呢個炒飯起網上有好多好評,就試下!
同網上見到一樣,都有大大既海膽舖起上面!
無問到係咩海膽,size 睇落似加拿大,份量都幾慷慨,大概係平時買一格格海膽中既3格份量!海膽食落都鮮甜,唔腥,$138 係抵食既,平時買海膽都要呢個價!
海膽幾大塊!
唔好以為炒飯係hea 炒!因為燈光同顏色問題,可能張相睇唔清,其實入面都有幾多海鮮!呢個飯其實交足功課,美中不足就係可以濃味少少,顏色鮮豔啲!

餐廳整體唔錯,坐得舒服,唔怕太嘈,可以同朋友傾計!