2018-05-14 195 瀏覽
之前朋友食過話好好食,所以今次約我黎食lunch ,傾下計,順便去行下街入到黎環境好舒服,望住落地大玻璃,好優閑同朋友談談心,食下野Daily lunch 好抵食,有是日餐湯或沙律+主菜+精選甜品+特選咖啡/茶我同朋友分別叫左兩份Daily lunch ,share 一齊食。是日餐湯:西蘭花湯西蘭花用攪拌機攪碎,每啖飲落有好香既西蘭花味,好健康主菜-聖瑪麗薄餅($118)薄餅底好脆夠薄,入面有泡菜,蕃茄,芝士,青瓜,好好味,雖然有泡菜但唔辣主菜-巴馬風乾火腿及燒烤菇忌廉汁意大利飯($138)芝士燒烤菇肥大肉厚,菇味香濃,飯粒靭度岩岩好,每粒都包住忌廉汁,濃郁香滑,食完唔會滯,份量岩岩好!精選甜品-佛手柑蛋糕第一次食,淡淡的佛手柑清香,酸酸甜甜清新口感。茶-招牌水果茶(熱),貴妃荔枝茉莉茶(熱)招牌水果茶(熱)好多新鮮生果,味道好清新,唔太甜。貴妃荔枝茉莉茶(熱)大大粒荔枝,荔枝味突出,有淡淡的茉莉茶味。我地亦另叫左一份黑松露醬芝士薯條($68)大大兜,好抵食,足夠3-4個人食,岩岩新鮮炸起,炸得金黃香脆,因唔食得芝士,所以叫侍應走芝士,雖然冇芝士,但配黑松露醬已經非常好味,好濃既黑松露

是日餐湯:西蘭花湯
西蘭花用攪拌機攪碎,每啖飲落有好香既西蘭花味,好健康

主菜-聖瑪麗薄餅($118)

主菜-巴馬風乾火腿及燒烤菇忌廉汁意大利飯($138)

精選甜品-佛手柑蛋糕
第一次食,淡淡的佛手柑清香,酸酸甜甜清新口感。

茶-招牌水果茶(熱),貴妃荔枝茉莉茶(熱)
招牌水果茶(熱)好多新鮮生果,味道好清新,唔太甜。
貴妃荔枝茉莉茶(熱)
大大粒荔枝,荔枝味突出,有淡淡的茉莉茶味。

我地亦另叫左一份黑松露醬芝士薯條($68)
大大兜,好抵食,足夠3-4個人食,岩岩新鮮炸起,炸得金黃香脆,因唔食得芝士,所以叫侍應走芝士,雖然冇芝士,但配黑松露醬已經非常好味,好濃既黑松露味,凍左食都仲係好脆。

見到menu 既甜品咁吸引,最後我地忍唔住叫多個甜品
綠茶麻糬窩夫
賣相好吸引,窩夫外脆內軟,入面有綠茶麻糬,配上抹茶醬跟紅豆,令到抹茶味更濃郁,抹茶控必食。

餐廳連續兩個星期推出日日不同優惠,今日送焦糖單骨雞翼,只要上載任何食物/飲品相片係facebook/Instagram ,標示餐廳位置,就可享各種優惠。

2018-05-11