2022-05-29
疫情緩和返好多終於可以約朋友出街行下,食下飯見下面,今日就約咗去尖沙咀行街,行咗一陣就想搵嘢食,即刻去openrice望下附近有咩食發現咗有間火鍋放題都幾吸引即刻過去試下。牛駅麻辣火鍋放題 ,加連威老道愛賓商業大廈1樓地點非常方便💯呢度晚市都係200蚊左右,120分鐘任食,任飲,性價比好高,其實食咗一個鐘已經好飽湯底都有好多種選擇,滋補豬骨鍋,豬骨真係好大件,真材實料飲品係自助形式,出面大大話話都有二十幾種選擇美國特級肩胛肉眼片,肉質非常鮮嫩加上脂肪分佈比較均勻,食落好香牛肉味,望落去色澤都好靚一睇就知道好新鮮最啱我呢啲鍾意食牛肉嘅人澳洲羊肉片,食落去一啲都唔會騷,羊肉味好香,好好味秘製豬大腸,雖然有啲肥,但係食落去好滑口完全冇so 味,食到停唔到好手打墨魚丸,墨魚味好香濃,墨丸非常爽口彈牙,正花雕酒雞翼,雞翼好香花雕酒味,好入味,而且雞肉肉質嫩滑,我自己就好鍾意食鮮蝦,size都算大隻,而且蝦好新鮮,食落好鮮甜,蝦肉好彈牙蟹棒嘅size好大,味道好好其他火鍋配料都係好新鮮,蔬菜就可以自己出去選擇,種類都好多食飽出面仲有雪糕,甜品,同埋糖水,去尖沙咀咁經濟嘅價錢就食到咁好味嘅嘢,下次一
湯底都有好多種選擇,滋補豬骨鍋,豬骨真係好大件,真材實料
飲品係自助形式,出面大大話話都有二十幾種選擇
澳洲羊肉片,食落去一啲都唔會騷,羊肉味好香,好好味
手打墨魚丸,墨魚味好香濃,墨丸非常爽口彈牙,正
蟹棒嘅size好大,味道好好
其他火鍋配料都係好新鮮,蔬菜就可以自己出去選擇,種類都好多
食飽出面仲有雪糕,甜品,同埋糖水,去尖沙咀咁經濟嘅價錢就食到咁好味嘅嘢,下次一定會再嚟幫襯。