2018-07-26 226 瀏覽
呢日晏晝本身約左人喺尖沙咀傾嘢,對方臨時通知有事要遲兩個鐘先得,天氣又熱街上面又多人,最後決定揾左呢間位於亞士厘道嘅Chef Stage de Eddy Chu邊等邊嘆個下午茶。餐廳位於19/F, 兩邊牆身都裝上大玻璃,可以遠眺維港景色,感覺舒服開揚。有咁靚嘅景,當然要配美食,又點可以虧代自己?😙點左個SP Tea Set ($128)海鮮拼盤 - 入面有生蠔、鮮花螺、日本帶子、鮮蝦,款款都鮮甜味美,其中的帶子配蜜糖面豉汁就更帶出帶子嘅鮮甜味👍雙蛋配三文魚 - 雙蛋好有蛋味,煙三文魚亦好好食,配上香脆蒜蓉,配搭簡單味美。香燒黑毛豬湯意粉 - 黑毛豬肉味濃,燒過後更香口,意粉帶少許咬口,配湯食啱啱好,唔會越食越腍。👍意大利即磨咖啡 - 香濃幼滑,當然係望住靚景慢慢嘆😜呢度食物好食,有靚景睇,裝修舒服,價錢亦合理,一於下次同埋老婆一齊嚟望住靚景嘆美食!😋😋😋

有咁靚嘅景,當然要配美食,又點可以虧代自己?😙

點左個SP Tea Set ($128)

意大利即磨咖啡 - 香濃幼滑,當然係望住靚景慢慢嘆😜