2018-11-06 54 瀏覽
Candies foodies今日有個朋友生日飯,都搵左一陣,因為係有兩個門口都寫住華源大廈。好彩佢放左個餐牌係大廈門口,所以我就搵到喇。時間尚早,七點開始多人,好彩早到。朋友叫左龍蝦湯我就叫左磨菇黑松露湯,好有質感。因為有好多打碎左既磨菇咬,同埋黑松露都好濃郁。叫左個oreo沙冰,未試過。又幾有特式,一飲落去好似幾塊oreo打碎左咁,濃郁又冰凍,好味,無叫錯。最鐘意就係食粗薯條,仲要新鮮炸起熱辣辣,加黑松露蛋黃醬,所以唔肥膩。軟殼蟹扁意粉,呢個意粉係一啲都唔覺膩又唔會話食多幾條就制既感覺,非常好,唔會太重忌廉。所以意粉真心推介。朋友唔食羊架,我又唔食牛肉,最後揀左呢個,但我覺得揀岩左,因為佢個批既皮好似煎蛋皮咁,好得意,邊脆內軟,加埋蟹肉同火箭菜,新鮮好味。兩個人食得哂成塊都唔覺制。焦糖燉蛋,焦糖做得脆,但蛋可以再熱少少會更好味。最後埋單,每人都係二百幾,我已經食到好飽,好味,我應該會再黎。
Candies foodies

時間尚早,七點開始多人,好彩早到。
龍蝦湯

朋友叫左龍蝦湯