2015-05-25
今日約左好紙美享受一個小午餐~第一次黎呢到食飯~一入門口樓底好高,見到枱櫈唔算擺得密,好有空間感,感覺已經好好,服務員帶我地去左一個近窗邊的位,向出面望去,見到灣仔會展,景觀好廣,感覺好舒服~等我地坐好,服務員好斯然地幫我地加水落單,成個過程唔會好急趕,感覺令人好寫意~半自助午餐,先揀一份主菜,另有沙津甜品等食品任添~我地同樣點左份5成熟牛柳做主食是日餐湯係磨菇忌廉湯 - 磨菇連忌廉打得好粹,入口已冇乜磨菇感,但好香濃,好味道海鮮拼盤~生蚝凍蝦入口好新鮮,一D都唔腥之餘仲好爽口~果真唔錯,唔洗沾任何調味都可以呢~凍蟹腳方面就有點失色,唔算太大條,食唔出真味,服務員表示每枱只可點一份,所以想加單都唔得~ V__V主菜 : 5成熟牛柳 - 火喉控制得好好~~肉質鮮嫩有口感,好有牛香味,份量唔會太大件~點到即止,唔會覺得太膩~出去拎沙律食~見到放沙律甜品的地方雖然唔係好大,但擺得好精緻,而且唔會太迫太密,客人可以慢慢睇都唔會阻到其他人,沙律前菜方面~除左預先做好的沙律外,仲有多種唔同的鮮果,又香又甜當相新鮮,唔會好似浸左糖水濕淋淋的感覺, 另外芝士同煙肉冷盤選擇唔少~我個人感覺甜品比較失色,
半自助午餐,先揀一份主菜,另有沙津甜品等食品任添~
我地同樣點左份5成熟牛柳做主食
而且唔會太迫太密,客人可以慢慢睇都唔會阻到其他人,
我個人感覺甜品比較失色,款式選擇雖多,可借好多都得個甜字~Tiramisu 酒味唔重,好似只食到忌廉咁~木槺蛋糕層次唔分明~馬卡龍有几種唔同顏色,以為有點點唔同味道~點知係我諗多左.單一味道''甜''..亦太甜了'檸檬達仔唔夠酸,最好的可以話係朱古力開心果蛋糕~!噢~
我地一邊食一邊傾計~一路上雖然座無虛席,但都唔會太嘈,感覺好好~
洗手間設備緊係要有啦~話晒都係酒店喎~靚就几靚,可惜空間比較細~想留多陣扮靚靚都唔得~
總括黎講..環境好~食物出品尚算唔錯,絕對係KILL TIME 好地方~!值得再去~!