2019-02-18 1583 瀏覽
情人節前夕,平時食黎食去都通常都係放題,今次食反餐好既!對自己個胃好d先🤭💓今次黎到中環既Sushi Sase,Dinner Menu有2種,$1380同$1680,而我話明食好d!就簡左$1680。一坐低就會幫我掛起我件褸擺好袋,而且倒上熱茶拎條熱毛巾俾我地,呢到服務真係好好,坐低左就如皇帝般既享受😛之後就介紹Menu 2個餐有咩分別拉!仲會問下我地有咩唔食/敏感,好貼心❤️首先黎左三碟既前菜,主菜陸續有黎🤪黎個左口魚上面配上蘿蔔蓉、蔥同酸汁,左口魚配蔥好夾,加上酸汁成件事好醒胃,已經喚醒了!!北海道蟹肉好有海水味道而且好多汁,上面仲會有埋蟹膏添🥰鏗魚唔會有筋!加上小小Wasabi好正!魷魚頭配鮟鱇魚肝 入面有好多魚卵不過小小腥味都冇,由於我對腥味好敏感,呢個魷魚值得推介一下!魚肝加上wasabi入口即溶阿🤤拖羅好肥美,咬落去簡直就好邪惡好滿足!爆脂❤️飛龍騰 佢係蝦肉加豆腐做成,好重既蝦味配上春筍食有咬口!佢既汁好鮮,海帶加上佢既汁,100分阿!仲有海膽飛魚籽,好新鮮!一啲都唔會腥,底下加小小飯,從來未食過咁好食既海膽!黎到壽司推介拉,第一款魷魚,中間夾小小wasabi加埋青檸汁,有咬
黎到壽司推介拉,第一款魷魚,中間夾小小wasabi加埋青檸汁,有咬口好清新!第二火灸拖羅,微微焦味好香口,油脂感..好強!第三海鰻配玉子,玉子好似食緊海綿蛋糕、你,燒過既海鰻好香而且冇骨,好厚身咬到有口感!
最後黎到甜品,我簡左柚子雪糕,有碎碎的柚子皮,有淡淡的柚子味,唔係死甜假柚子味,好清新好香,我覺得食完個雪糕覺得好似食左個柚咁😂😂
總括黎講呢個服務呢個食物,我願意繼續反黎試佢新野❤️