餐廳: 大安茶冰廳
資訊:

2024-01-07 1411 瀏覽
大安茶冰廳價錢💲: $58/ $36/ +$4/ $52好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-舊式茶餐廳環境,活化後保留左50年以上的茶記裝修,餐點上則有好大突破。唔同味的蛋撻/ 曲奇/ 飲料等都好吸引遊客/本地人去試試+影下相📷 之前聽過唔少差評,但試完覺得比想像的好好多,無失望呢。入面的卡位都坐得幾舒服,牆上痴滿唔少的電影漫畫畫報,幾有風味。-✅港式奶茶蛋撻。呢個蛋撻如果可以更熱就好了。蛋撻皮偏硬脆,不是很鬆化的那種🤔 入面的蛋漿都唔算好滑,偏實,淡淡的奶茶味,食到底有一層淡奶層,味道上無很大作用,但都有驚喜😬-✅✅檸茶曲奇。呢個招牌果然唔錯。店鋪有焗返熱先上枱,外脆內軟,帶小小鬆散,有啲痴牙。呢個質地唔算令人好膩😌曲奇好濃伯爵茶味,肉眼已經可以見到內藏好多茶葉碎,而入面夾雜左檸檬乾粒,茶同檸檬味都兼得😗除了價錢比較貴,都可以吧。-🆗Matcha latte. 拉花好仔細,好有驚喜,係隻可愛的獨角獸🦄️ 但飲落好多抹茶粉未攪勻,一路飲一路食到抹茶粉粒🫣 呢隻抹茶草青味比較濃,帶甘,唔算好濃。-✅有汽檸茶。以罐裝的
大安茶冰廳
價錢💲: $58/ $36/ +$4/ $52
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

✅有汽檸茶。以罐裝的有氣茶做基底,加上自己調配的🍋蜜糖,做成清新的飲料。
如果未去過怕唔好食,我覺得都可以一試吧,選擇唔少,仲有窩夫/西多士等,全部都好有香港特式🇭🇰

#piggyfoodiein油麻地