2020-12-14 474 瀏覽
堅尼地城有住一種懷念嘅歷史感,或者因為呢份感覺令到唔少人享受呢份和諧同寧靜,酒吧臨立嘅街道,收工後聚滿唔同嘅人一齊飲番杯,其實都幾chill🤗哈哈,今日要同大家介紹嘅就係係呢個老區下嘅一間西餐廳,佢主打嘅係石燒牛扒,叫左個二人餐再加左啲嘢食,成餐都好滿足🤤套餐包左以下嘅食物:前菜嘅野菌焗時蔬好豐富,有好大塊芝士同埋有唔同嘅蔬菜;餐湯係羅宋湯,鐘意飲嘅朋友仔一定會鐘意佢夠辣得黎又有啲菜嘅甜味;溫泉蛋煙肉忌廉汁扁意粉一上檯就香氣撲鼻,👦🏻就好鐘意個忌廉汁,偷偷地同咁多位朋友仔講,白汁嘅意粉真係無得輸,意粉嘅口感煮得岩岩好,忌唔住食完又食🙈石上燒美國穀飼牛板鍵10oz同石上燒澳洲肉眼扒10oz,一上檯簡直係震懾到👦🏻,好大塊肉,餐廳輕輕整熟左個表面,之後就有塊石板俾👦🏻燒,想煎到幾熟都得,👦🏻就推介石上燒澳洲肉眼扒,因為佢嘅肉質比較上更好味,除咗原味,仲有紅酒醬、海鹽同黑椒沾,可以帶黎唔同嘅層次🤤手打鴛鴦檸檬茶可以話係signature因為聽到員工親手打嘅青檸同檸檬,混合埋紅茶,perfect match套餐嘅尾聲係焦糖燉蛋,👦🏻就略嫌面個層焦糖太厚實,有少少膩🙈套餐以外👦🏻仲叫左XO醬茄茸
套餐以外👦🏻仲叫左XO醬茄茸虎蝦帶子扁意粉,一上檯撲鼻而來嘅XO醬味加埋新鮮嘅海鮮,值得一叫,香炸蕃薯條更加係一條接一條,粗身嘅蕃薯條真好yummy🤤最後再加嘅甜品紅酒燴啤梨配雪糕做得好好,成個甜品都高質!

評分:9 / 10
  • 石上燒澳洲肉眼扒