2019-01-22 39 瀏覽
[ 與別不同的All Day Breakfast 🍳]••好開心,最近最滿意既收穫係對長boots👢之前一直怕我咁矮,carry唔到長boots🤔點知試完買完,出親街都係著佢,因為真係勁顯瘦😻今年冬天我應該會經常著佢出街💕⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹Alchemy精選全日早餐($128)我最喜歡係呢個😍有最基本既炒蛋、煙肉、薯粒之外,其他都好少係All DY Breakfast度見到🍳尤其係咖啡白朱古力多士,多士好薄分3層塗上咖啡朱古力醬🍫食落又唔會好甜,好鍾意😋仲有細細份煙三文魚包,最後有杯藍莓乳酪,可以解一解油膩感👍🏻-🔹慢煮自家咖啡豬排骨($88)原本都奇怪點解豬排骨會放去”LIGHT”呢個分類🐷原來係用咖啡去調味☕️比起平時通常係BBQ醬,呢份整體味道就真係幾Light😆-🔹煙豬面肉薯仔炒蛋($58)煙豬面肉煎得好脆口,連埋薯粒同炒蛋🥔一齊送多士,看似好簡單既三樣野,夾埋一齊都幾唔錯😋-🔹奶醬多($53)呢個係非一般既奶醬多😍全部一口size,烘得每粒都好脆,每粒頂都有一督花生醬🥜仲有煉奶,同平時食開既好唔同👍🏻-▫️Earl grey chocolate($39) / Mocha($38
[ 與別不同的All Day Breakfast 🍳]

⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🔹Alchemy精選全日早餐($128)
🔹慢煮自家咖啡豬排骨($88)
🔹煙豬面肉薯仔炒蛋($58)
🔹奶醬多($53)
▫️Earl grey chocolate($39) / Mocha($38)☕️
我飲earl grey chocolate🍫朱古力味較淡,襯返淡味既伯爵茶,所以飲落唔會好甜好澀,都幾好😚
🔺餐廳環境幾好,唔會好多人好嘈🗣(我最怕人多同好嘈怕熱鬧)🙉所以呢度好舒服,好岩慢慢坐傾計💁🏻‍♀️
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆