2023-05-13
都有一段時間冇食火鍋 呢日喺葵芳行街 見到有厚切喜愛嘅一鍋堂 又入去打返場轟轟烈烈嘅邊爐先🤣葵芳店店面好大 以卡位為主 坐得好舒服☺️店內有唔同嘅霓虹燈同壁畫 最正係句大眾嘅口頭禪<吃飽才有力氣減肥>😆食足100分鐘嘅放題 揀咗咩都有得食嘅C餐 當日戰鬥力驚人🦾17款湯底當中 我哋揀咗養生藥膳湯 仲+$25要咗半隻烏雞🐔用QR code落單之後 就出去自助區 自助區乾淨衛生 食得放心🫶🏻選擇眾多 除咗丸類/蔬菜 仲有涼菜沙律/熱食等等 當然唔少得飲品 除咗汽水 仲有幾款健康花茶🌸我哋嘅主打當然係牛肉 佢哋嘅和牛超正 無論日本同澳洲都係👍🏻另外手切牛脊肉都好嫩滑 豬肉推薦北海道千歲戶米豚肉 口感較爽 叫咗幾轉🤪每次必食嘅羊卷肉依然保持質素 羶味啱啱好 丸類最出色一定係100%濃汁爽彈牛丸 牛味超濃而且咬落去會爆汁🤤自家墨魚餅第一次食 都有驚喜 夠彈牙 口感好好