2016-04-19
今日同女友三週年紀念。呢排大家做野忙都好少出街食飯。趁住今日我放假佢要返工,比個surprise佢接佢收工 加帶佢食餐好既!要食得盡情又開心梗係食放題啦~~不過揀食邊間放題都幾頭痕!於是我係whatsapp群組攞下意見😁有幾個朋友話旺角至尊滿屋得得地,好啦信佢地就呢間!去到見到d裝修幾好喎,好日本feel, 地方都頗大,感覺唔逼夾。開放室廚房仲睇到d師傅整食物,又有好多sake裝飾,好似去左日本居酒屋咁,哈。呢度d食物種類好多,而且分類幾好,有兩本比人揀。我地都急不及待係咁剔野食嘞!!牛舌厚度適中,太厚會韌,太薄又無口感。呢個厚度既食到牛舌香味又爽口,正。我對天婦羅既要求好高,因為我好中意食😋呢度既大蝦天婦羅10分我比9分!!炸粉唔厚,而且炸得好鬆脆,咬開鬆脆既外層就食到鮮嫩既蝦肉。美中不足係碟天婦羅汁少左dd姐🙊嘻嘻。煎羊架~~~放題有煎羊架食~~仲要係有誠意,唔係煎到乾哂或者細細舊既!!香口又無蘇味,好好吃!刺身拼盆(我地點左希靈魚,三文魚,生蝦,帶子,玉子) 夠新鮮。要讚三文魚既顏色好有光澤,生蝦超甜,其他都唔錯。仲有四款期間限定既春/夏/秋/冬壽司。我地點左"秋"同"夏"。件壽