2024-04-24 58 瀏覽
機器出品同親手製作嘅水餃,真係大不同,就好似壽司咁,用手製作嘅會加添溫度同師傅嘅手藝。作為小店嘅西環大源味,唔賣花巧,賣點係老闆堅持親手製作手工餃子,口味選擇多打六款,以真材實料吸引街坊顧客。麻辣雞腎雞腎爽口彈牙,麻辣嘅辣度適中,非常惹味,作為開胃菜相當不錯。秘製青瓜雲耳青瓜爽脆多汁,雲耳新鮮彈牙,重點當然係店家嘅秘製醬汁,酸酸哋嘅調味,夠晒醒胃。湯白菜鮮肉餃好味嘅餃子,皮薄餡靚,缺一不可,而大源味絕對達標。豬肉半肥瘦,加上鮮甜爽脆嘅白菜,當咬開餃子皮後,會爆出湯汁,好好味。煎京蔥牛肉餃湯餃、煎餃各有捧場客,而香口嘅煎餃,更深得我心。京蔥香濃鮮甜,同牛肉絕對係最佳拍檔。咬開香脆微燶嘅外皮,肉汁四溢,驚喜十足。

麻辣雞腎

秘製青瓜雲耳