餐廳: 湯譜
資訊:

2022-09-29 482 瀏覽
一向都好鍾意SoupDay 湯譜嘅湯,足料又好飲!宜家佢地有自家外賣平台可以港九新界周圍送,真係好方便!除咗《湯譜》呢個品牌,佢哋仲有《點潮》點心、《Fuhn to go 》多款越南粉、《啜》飲品及小食、《Congee Day》多款粥。透過佢哋自家外賣平台一次過落單一齊送!今次我叫咗兩款湯及兩款越南粉,準時送到,嚟到仲熱辣辣👍🏻▶️花膠螺頭蟲草花燉湯非常足料!入面花膠夠林、螺頭幾甜,仲有啲蟲草花、瘦肉、龍眼、杞子等。個湯濃郁又甜,好好飲!▶️黑蒜螺頭燉湯相當夠火喉!有黑蒜味,入邊有啲螺片、瘦肉、龍眼等等。飲完個人好暖身!欣賞佢嘅湯粉湯同餸分開裝,所以啲粉唔會淋身。▶️美國牛肉湯越南粉牛肉份量相當多,金邊粉幾好食。個湯清清地,配有辣椒🌶️、香草葉、青檸可以自己加調味!▶️香茅豬扒湯河粉豬扒幾大塊,切好一件件。面上有好多香茅及蔥花,相當夠味。有咗呢個外買平台,想幾時飲靚湯都得啦🥰仲可以一次過叫埋嘢食㖭!

今次我叫咗兩款湯及兩款越南粉,準時送到,嚟到仲熱辣辣👍🏻

▶️花膠螺頭蟲草花燉湯

▶️黑蒜螺頭燉湯

欣賞佢嘅湯粉湯同餸分開裝,所以啲粉唔會淋身。

▶️美國牛肉湯越南粉

▶️香茅豬扒湯河粉
豬扒幾大塊,切好一件件。面上有好多香茅及蔥花,相當夠味。