2021-04-27 203 瀏覽
平時燒烤就食得多,但燒烤好易燒得唔均勻,所以今次黎到依間燒烤專門店。佢除左可以任食,仲有自動旋轉嘅燒烤裝置,餐廳仲提供一張燒烤時間建議表,好適合懶人去食,又唔驚燒得唔熟。佢有好多種肉類可以揀,常見嘅豬牛羊雞都有,佢仲提供醬同調味品,有幾種食材值得推介。紐西蘭牛西冷同美國牛肋腩都唔錯,牛西冷肉質好,滲着油花,而牛肋腩食落鬆軟,瘦肥均勻,拍得上平時煎嘅牛扒。五花肉都好值得一揀,因為佢係豬肉裡面最嫩同多汁嘅肉,但食落唔會有過多油脂積聚嘅感覺。佢都有唔同嘅選擇可以揀,烤墨魚丸同魚肉年糕都唔錯,墨魚丸粉感唔會重,中間有墨魚粒,而魚肉年糕係韓國嘅魚糕,味道都唔錯。烤甜薯同菠蘿係每次燒烤都會點,因為蕃薯嘅香甜係好正,而烤菠蘿更加食到菠蘿嘅甜味。而甜品方面,佢可以燒棉花糖同雞蛋仔,佢嘅自動旋轉燒烤裝置令人好滿意,唔會擔心棉花糖燒燶左,燒棉花糖係一定要點。雞蛋仔嘅形狀好似豆沙包,食落都唔錯。佢每人都送一杯Haagen Dazs雪糕,真係好開心。而飲品大部份都係鴻福堂嘅,感覺上好健康。