2017-04-02
2022 瀏覽
我成日都俾朋友串我唔適合食自助餐,因為多數食兩碟已經叫飽。不過咁多自助餐選擇中,朗廷酒店嘅呢一度係我其中一個10分喜愛嘅。冇錯我係食唔到好多野,但係當我見到同行嘅朋友都食得好開心愉快時,我都覺得絕對值得。朗廷酒店嘅呢一度,另外一個吸引我嘅地方就係佢經常都會有優惠,可能真係$500左右就OK啦。呢個價錢五星級明酒店質素。細心嘅服務仲有友善嘅笑容,每一次來呢度食晚餐都特別愉快。這裏有不少令人難以忘記的美食,很多人很期待的就是這裏的蒸魚以及粉麵檔。每天只供應新鮮的魚獲,款式品種很多當天有黃花魚,烏頭等等。配上中式的豉油薑蔥,即叫即蒸再送到你的台上,分量大概就是兩個人的,不會太多不會太少,鮮味十足而且利用這些大蒸爐蒸出來的鮮魚特別美味至於粉麵檔同樣精彩湯底絕對不是省油的燈,能夠選越式牛肉湯底四川麻辣新加坡喇沙以及美味鮮雞湯。每一碗都分量十足選擇亦都很夠多。吃自助餐我喜歡一開始先吃點芝士以及印度的醬汁凍盤冷盤,這裏的芝士部和印度薄餅部以及凍肉部供應10分齊全,最喜歡就是吃黃梅醬配美味薄餅。另外要提一提的是這裏的凍肉品種真的超級多以及其他法式制配料應有盡有。印度咖喱選擇還真不少紅咖喱王咖喱,配魚的
這裏的龍蝦和生蠔絕對是水準之上!
要告訴大家這個價錢如此高質量的質素,即使像我一樣不能吃太多的,也絕對不能抗拒這裏的美味自助餐啊!