德福閣

Stanford Café
2023-07-30 218 瀏覽
餐廳位於酒店內,鄰近旺角地鐵站,提供多款國際美食,自助午餐就兩個鐘,自助晚餐就三個鐘,一至日都供應,雖然菜式嘅種類唔及出邊嘅自助餐多,但勝在款款味道出色,而且價錢都好親民化,值得到訪😜每人會先送上生蠔,大大隻,鮮甜美味,可惜無得encore🤣 如果怕生嘅出面亦有焗芝士蠔,芝士鋪到滿滿,邪惡又滿足呀~ 先講講主食,值得一提嘅有燒春單羊脾,因為出面比較少見,食落唔嚡,感覺都唔錯👍🏻 其他主食有麻辣水煮牛肉、香桃燒汁煎鸭胸、辣子雞、中式炒飯、薑蔥炒青口、清蒸海上鮮、海南雞等,個人最推燒排骨,望落個樣仲以為唔掂,點知好有驚喜,肉質超級嫩滑,肉骨分離,BBQ汁甜度適中,絕對係回本之選~ 另外日式茶碗蒸同北菇扒上素都唔錯,記得留肚😎凍盤有刺身、海鮮、壽司、沙津、涼拌小食,呢度嘅長腳蟹鮮甜美味,沙津款式好多,食落開胃,好鍾意菠蘿雞同加州沙津,唔會放好多醬,所以感覺幾健康~ 而涼拌小食都唔會hea你,例如意式焗茄子都係有烹調過嘅🙈 甜品最期待嘅係疏乎厘,即叫即整,口感香甜而且富空氣感~ 仲有香芒布甸、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、菠蘿牛油蛋糕、啫喱等等,中式甜點有薑汁燉奶,薑味突出,牛奶香濃,美味無窮😋 焗葡

甜品最期待嘅係疏乎厘,即叫即整,口感香甜而且富空氣感~ 仲有香芒布甸、芝士蛋糕、朱古力蛋糕、菠蘿牛油蛋糕、啫喱等等,中式甜點有薑汁燉奶,薑味突出,牛奶香濃,美味無窮😋 焗葡撻都好出色,酥皮薄脆,層次分明,咬落去鬆脆又香口,表面有一塊塊焦糖,好滿足呀!