2021-09-28
想食燒烤但係又唔想咁熱同埋搞到成身臭,蝦蝦燒真係一個好選擇~室內環境開揚,冷氣夠大,抽風良好。座位旁邊就有水缸養住新鮮嘅大頭蝦,即夾即燒,好玩又好食😋啱晒一家大細嚟玩!假期收費每位$358,一個價錢就可以任食任食流水蝦+自助串燒2.5小時。有充足時間慢慢燒!大頭蝦個身唔算好多肉,但係個蝦頭就好多膏~流水蝦可以有兩種唔同嘅食法:鹽燒又或者蒜蓉牛油焗,配以泰式醬汁又或者其他調味料,滋味十足~個人就覺得鹽燒最好味~不過要自己好好控制個時間,唔好燒得過熟,先至保持到最新鮮彈牙嘅口感!除咗蝦之外,仲有好多其他肉類、蔬菜等等食物可供自取。其中我覺得最好食嘅有:厚燒鳝片,啖啖肉好似鰻魚咁!美中不足嘅就係有啲骨,食嘅時候要小心⚠️燒菠蘿🍍個面燒到燶燶哋,入面超級Juicy,咬落去爆汁仲要好甜添!燒雞皮🐔燒到脆卜卜,好似薯片咁,再加番啲孜然粉同埋椒鹽粉,風味十足~燒鮑魚+花螺,洗得好乾淨,加上都好新鮮,配搭泰式醬汁最好味😋