首先要讚下服務態度真係一流,身邊已經有朋友介紹過the farmhouse 嘅自助餐水準特別高,所以今次同姐姐一齊過嚟大吃一番。鍾意飲酒嘅朋友仔加百零蚊就可以享受酒水自由,另外無酒精飲品方面,絕對配合疫情嘅衛生,全部都係獨立罐裝汽水飲品,仲有自助咖啡機,我自己就鍾意飲無氣嘅飲品,所以都特別鍾意佢嘅自家檸檬茶,仲照顧埋無糖人士,所以你想飲有甜嘅檸檬茶可以自己加糖水👍🏻👍🏻👍🏻食物方面 頭盤嘅海鮮 大概有六至八種,最特別嘅係姐姐話好少自助餐會有麵包蟹,裏面嘅蟹膏又硬又軟,蝦絕對可以encore幾次 ,刺身方面有五款任食,連我最喜歡嘅吞拿魚刺身都可以無限自由,到到熱食方向,我自己本人幾鍾意佢有印度咖喱,都係10分體貼照顧埋素食人士,西式意粉唔算太多選擇,但係對於芝士愛好者既我,見到好似車貸咁大既芝士,然後意粉係即時煮熱放落去,望到都覺得幸福,所以我都食咗兩鑽佢嘅意粉🧀🫕🍝甜品方面 吸引我哋嘅當然就係佢嘅意大利雪糕輪盤,望到都好想試晒咁多種味道嘅雪糕,而佢哋嘅甜點更加不需要多講,有好多唔同口味嘅蛋糕同埋撻,望到佢嘅士多啤梨山真係有一種甜蜜嘅感覺🍓 最後真係要讚一讚服務上,無論侍應或者經理都非常

最後真係要讚一讚服務上,無論侍應或者經理都非常之體貼,我最怕嘅就係食自助餐侍應唔會收啲碟,但係呢度既侍應留意到非常之高,今次係我食自助餐以來叫服務員最少嘅一次,因為有時堆到成枱都係碟真係好亂😅😅
所以整體來講我真係10分滿意,仲有湯麵部嘅廚師我覺得佢特別要提一提,因為每一次去酒店食自助餐我都會去食湯麵,佢嘅細心同埋微細嘅關心令到我覺得好窩心,食太多肉記得要食返多少少菜 🤣🤣🤣🤣
最後the farmhouse 係生日嘅時間去可以有人幫你影一張即影即有📸 記得提前打電話去預約嘅時候講聲,到時同朋友或者屋企人慶祝生日嘅時候可以比一個surprise佢🫶🏻
2022-11-28