餐廳: 帝樂 - 德國餐廳
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-08-03 1596 瀏覽
同朋友慶祝生日,朋友鍾意食豬手,一心都諗住入黎赤柱行下,黎到位於美利樓既帝樂餐廳,我地大約2點就到餐廳,由於閒日,餐廳唔算多人,可以揀位坐,有靚境當然要坐室外啦一心諗住食下豬手飲杯野,侍應話仲有Semi buffet,所以就食左少少沙律,餐湯及麵包,意粉Mango Delight🍹Sangria🍷脆皮燒豬腿🍗~原隻上檯,侍應再幫我地切開皮炸到卡卡脆,侍應切開時仲嚓嚓聲豬手肉好厚,肉質仲好Juice火焰雪山杏仁芭菲配鮮果~好味,唔太甜又有酒香味侍應會淋上威士忌,之後點火🔥,因為室外太大風,所以爉燭點完都係熄左侍應好有耐性幫我地點左火幾次

Mango Delight🍹
Sangria🍷

脆皮燒豬腿🍗~原隻上檯,侍應再幫我地切開
皮炸到卡卡脆,侍應切開時仲嚓嚓聲
豬手肉好厚,肉質仲好Juice

火焰雪山杏仁芭菲配鮮果~好味,唔太甜又有酒香味
侍應好有耐性幫我地點左火幾次

2019-07-25