餐廳: 帝樂 - 德國餐廳
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-10-09 1090 瀏覽
赤柱一向比人都係休閑啲好地方,環境清幽,晚上黎到美利樓嘅德國餐廳,更係一流的享受!先有服務態度好好嘅待應主動建議,我地可以坐室外,當日吹住海風,望海睇日落,確係好寫意!食物質素非常好,豬手的皮烤得好香脆,十分推薦熱情果飲品,好好飲
紀念日
2019-10-02 947 瀏覽
逃避現實生活!入赤柱食個午餐之選⋯🍽早啲去不是太多人!如果是下午兩點半,就好多人了⋯(走時外面排曬人)秋天有涼風吹來🍁🍂,坐外面睇住海食很爽而且天氣很好☀️,睇住🛥拍岸人們出海⋯加HKD30飲品任飲🍹☕️🍵熱食有傳說中大熱德國豬手燒🍖、燒德國腸、🍆、還有炸物都好味冷盤有沙津同🦐🐚(美中不足是沒有豉油)甜品🍮都唔錯,品種都算多,有芝士批、🍨🍰🍮🥧🧁🍪⋯可惜我食唔落⋯唔能夠全都試曬!
逃避現實生活!
入赤柱食個午餐之選⋯🍽

早啲去不是太多人!
如果是下午兩點半,就好多人了⋯
(走時外面排曬人)

秋天有涼風吹來🍁🍂,坐外面睇住海食很爽

而且天氣很好☀️,睇住🛥拍岸人們出海⋯
加HKD30飲品任飲🍹☕️🍵

熱食有傳說中大熱德國豬手燒🍖、燒德國腸
、🍆、還有炸物都好味

冷盤有沙津同🦐🐚(美中不足是沒有豉油)

甜品🍮都唔錯,品種都算多,
有芝士批、🍨🍰🍮🥧🧁🍪⋯
可惜我食唔落⋯唔能夠全都試曬!
2019-10-01
  • 德國豬手
2019-08-15 2110 瀏覽
今次星期六嚟到呢間德國餐廳食下午茶自助餐,佢由2:30開始,食物種類雖然唔係好多,但有佢嘅招牌食物豬手,即場會有廚師切俾你,味道都算唔錯,平時如果食要叫一隻一定食唔晒,係自助餐食就可以食少少,又食下其他嘢,佢在場都有啲燒烤嘅食物,都係有廚師場燒給俾你,廚師仲好熱心介紹有啲乜嘢好好食,仲介紹咗個燒火腿肉俾我哋食添,味道都唔錯㗎。甜品類別款式雖然唔係好多,但都仲有雪糕食,不過味道就只有一款選擇,我咁好彩今次食到紅豆味,紅豆味嘅雪糕真係好好味。好鍾意呢度嘅環境,就算坐喺戶外都唔會太熱,可以望住過海一路食,幾寫意。
2019-08-03 1415 瀏覽
同朋友慶祝生日,朋友鍾意食豬手,一心都諗住入黎赤柱行下,黎到位於美利樓既帝樂餐廳,我地大約2點就到餐廳,由於閒日,餐廳唔算多人,可以揀位坐,有靚境當然要坐室外啦一心諗住食下豬手飲杯野,侍應話仲有Semi buffet,所以就食左少少沙律,餐湯及麵包,意粉Mango Delight🍹Sangria🍷脆皮燒豬腿🍗~原隻上檯,侍應再幫我地切開皮炸到卡卡脆,侍應切開時仲嚓嚓聲豬手肉好厚,肉質仲好Juice火焰雪山杏仁芭菲配鮮果~好味,唔太甜又有酒香味侍應會淋上威士忌,之後點火🔥,因為室外太大風,所以爉燭點完都係熄左侍應好有耐性幫我地點左火幾次

Mango Delight🍹
Sangria🍷

脆皮燒豬腿🍗~原隻上檯,侍應再幫我地切開
皮炸到卡卡脆,侍應切開時仲嚓嚓聲
豬手肉好厚,肉質仲好Juice

火焰雪山杏仁芭菲配鮮果~好味,唔太甜又有酒香味
侍應好有耐性幫我地點左火幾次

2019-07-25
2019-07-17 1200 瀏覽
Started to not liking the feel that I pour in a lot of food into the stomach in 'All You Can Eat' sections, but going to good sessions, I will say yes yes yes!With extensive variety, you can definitely have different food in your dishes every time, but definitely get pork knuckle in every dish ahahahaaa they are just too good to be missed in each dishThey have got freshly grilled vegetables, sausages, scallops and pork knucklesLoved it!All You Can EatAround $300 per head📍Stanley
Loved it!

All You Can Eat

Around $300 per head

📍Stanley
2019-07-16 590 瀏覽
水準比以前差了。食物和服務也維持不到舊有水平,變成一間普通的西餐廳。尤其可能因為服務生人數少,回應較慢。餐廳參加了open rice的推廣,但餐廳人員對此內容及操作陌生,雖然幾經覆核,最後還是在我自己核對單時發現重覆收費。家人及自己也認為這水準,不值此收費。加上現場音樂不但沒有增添氣氛,反而令人覺得噪吵。還有我們坐位置的角落滿布灰塵,有點嘔心。Overall quality is not good as before. Food and service are just an ordinary western restaurant with no enlightenment. Service response is slow. Staff had no idea about the joined open rice promotion, despite of serveral clarification, dishes are repeated charged. Both my family and myself don't think it's worth to pay the di
Overall quality is not good as before. Food and service are just an ordinary western restaurant with no enlightenment. Service response is slow. Staff had no idea about the joined open rice promotion, despite of serveral clarification, dishes are repeated charged. Both my family and myself don't think it's worth to pay the dinner. Live music is noisy and the performance is not good. Place is not clean enough, a thick layer of dust is around the corner near my table.
2019-07-05
優惠券
2019-06-20 1382 瀏覽
放假去左赤柱玩, 見到美利樓入面有間德國野, 即時衝入去食隻燒豬手! 咁岩德國咸豬手有7折❤最大特色係佢地跟足傳統, 會原隻上台, 或者可以響你面前切開, 非常吸引。脆皮豬手肉夠厚, 味道略咸, 個脆皮卜卜脆, 大大舊放入口最豪氣! 招牌雞肉沙律, 脆麵包加雞柳同意大利生菜原來係好夾架!!!個醬油就略略少左d, 需要叫佢後加先cover到d菜, 但味道好有層次好豐富!炎炎夏日, 我當然叫左杯芒果沙冰啦, 芒果清香加半個芒果既啖啖果肉, 真係超juice!超解渴呀!

2019-05-27 1136 瀏覽
同姊妹慶生🎂專登山長水遠嚟赤柱吹下海風。我哋已經預先早左一個禮拜去book枱。佢開頭會問我地想坐出邊定坐入面。咁我哋就問番佢可唔可以嚟到之後先選擇🤣咁佢話可以嘅🙏🏻咁我哋一去到嘅時候就望左現場嘅環境氣,發覺室內係會有現場live band,其實應該會幾好feel但可能會比較冇咁容易傾到計,所以我哋就選擇坐出面整體來講我覺得餐廳侍應都幾有禮貌。同埋最令我surprised嘅係佢哋會有人拎住支咪同你唱生日歌可以帶起到一個氣氛,令到附近啲人都會同你講Happy birthday🤗最馳名既德國豬手 100分肉醬意粉
同姊妹慶生🎂專登山長水遠嚟赤柱吹下海風。

最馳名既德國豬手 100分

肉醬意粉
2019-05-07
2019-05-23 1168 瀏覽
平日來到赤柱,遊人不多,可以靜靜逛一下,睇下風景,慢慢食個lunch,享受一下寧靜既美好。今次來到美利樓入面既德國餐廳King Ludwig Beerhall,甘啱見到有半自助午餐,價錢都係大約$200 左右一位,重要吾多客人,吾洗迫又冇咁嘈,當然要入去試下!~半自助午餐可以配一個主菜,來到King Ludwig Beerhall, 當然要簡德國豬手 ($375 for two) 試下。如果吾想食豬手,亦有steak,鴨腿,意粉或意大利飯既選擇。自助salad bar 有好幾款salad 菜同沙律汁配襯,有什菜湯,兩款法包,兩款甜品,水果,及包一杯飲品。德國豬手: 味道非常野味,外皮做得非常香脆可口,肉質鮮嫰,份量非常足夠,食肉獸最愛!!各式沙律: 大約有6款沙律及2款菜可供選擇,每種沙律都新鮮好味甜品: 小蛋糕略帶甜,但都算不錯,如果有多一至兩款選擇會更好總括來講,呢度既豬手無論味道,份量同價格都係非常值得推薦嘅,有機會再來亦係必吃之選!~

2019-05-22
2019-04-29 1740 瀏覽
週末和友人在赤柱海濱散步,享受陽光與海灘加上眼前一座優美的美利樓,十分寫意。 美利樓原本是坐落在中環的花園道,1982年拆卸時,然後在1998年於赤柱重新堆砌起來。 美利樓內原有多間餐廳,由於經營困難,現在祗有西班牙和德國餐廳,可以讓你在一望無際的海景之下,品嚐美酒佳餚,今次選擇了德國餐廳午餐。週末自助午餐$ 248,與酒店的相比,相當便宜。食物的選擇都算豐富,有沙律bar、烤鷄,烤薯、三文魚、招牌德國鹹豬手和多款德國烤腸,甜品亦相當美味,一邊和友人閒談,一邊喝著啤酒,享受美食和欣賞海景,人生 一樂也!
週末自助午餐$ 248,與酒店的相比,相當便宜。
2019-04-27
2019-02-22 2032 瀏覽
呢間餐廳攪緊promotion 身分證有2019既字就有野送中得多送得多 四個字送烤豬手 我真係lucky 中哂 緊係去食啦去左stanley分店食 同老公食 除左豬手 外皮烤得好脆 夠熱略嫌有d乾身另外叫左個洋腸拼盤 180 6條腸細過廚師腸就唔係太抵食Side dish薯條 好大兜 Strawberry kalada 都幾香 rum味濃不得不提 service好好 今晚係閒日 又大moist 赤柱真係似死城 靜靜地浪漫下又幾正 優惠做到3月尾 快d去試下
中得多送得多

今晚係閒日 又大moist
赤柱真係似死城 靜靜地浪漫下又幾正
優惠做到3月尾 快d去試下
2019-01-28 2148 瀏覽
昨天早上和太太入赤柱行山,中午來到赤柱廣場美利樓二樓的帝樂德國餐廳,多年前都來過這裡,記憶中都算不錯,週日自助餐$248的價錢不算太貴,由於室内已訂滿,我們被安排坐露台的二人枱。食物的款式琳琅滿目,賣相都不錯。我最喜爱的食品當然是招牌菜德國鹹豬手和白豬肉腸,兩者烤得皮脆肉香,豬手不太鹹,配以酸菜絲,特别醒胃,烤薯焗至金黄色,外脆内軟,亦相當美味。甜品藍莓芒果布丁非常香滑,藍莓細細粒,相當清甜,放在布丁上,非常吸引,令人垂涎欲滴。埋單$546,盡享豐富美味的一餐。
食物的款式琳琅滿目,賣相都不錯。

埋單$546,盡享豐富美味的一餐。
2019-01-27
2019-01-12 1719 瀏覽
除夕夜倒數前一直頭痕要和朋友們去哪裡吃個完滿 2018 飯局,查看了很多不同西餐廳的最低消費額,聽到都腳軟,大部分都旨在除夕夜斬你一頸血.......後來朋友建議下班後先去赤柱,吃飯後再回銅鑼灣倒數,於是選了這家在美利樓的德國菜餐廳,每人最低消費 300元,也覺得頗合理吧…畢竟是除夕夜,我們就豪奢一次吧!我們 4人選擇了 3 個除夕套餐,另 1人就單點 16安士牛扒,看圖就知道套餐份量十足,而且味道出奇的好 ------ 套餐其中一個頭盤是燻三文魚,我們怎麼吃也覺得它不是平日煙燻的味道,因為保留了三文魚的魚肉味,向侍應查詢,他說這是他們自家燻的厚切鮭魚,果然有誠意啊!16安士的牛扒我們叫的是 5成熟,看上菜時的顏色,覺得應該過火了,不過一刀切下去,肉汁豐富,質感柔軟,介乎 5成 - 7成之間,我們也收貨了!這裡的德國豬手果然也名不虛傳,我們的朋友之中,有一對夫妻曾去過德國吃豬手,他們形容這裡的豬手也相當有水準,外脆內軟,專業之作! 其後的甜品也非常美味意外,擺盤精美,吃得我們心花怒放,2018年除夕夜心情大好呀,2019年我們會再來的!

除夕
  • 農夫包
  • 甜品
2018-12-18 2234 瀏覽
週日係家庭日,加上赤柱有一個「聖誕市集活動」舉行,因此索性在個多星期前 book定呢間餐廳嘅午市自助餐, 咁就可以食、買、玩在赤柱消磨一個下午!因為book位時已經講明可以帶寵物, 所以揀選露台位置,又望到海景望到沙灘,當日天氣清涼又有少許陽光,淨係坐喺度望下海景都覺得好正,加埋食住嘢去享受更加之好!食品主題都係以德國式食物為主,最出名嘅德國咸豬手呢度都可以叫做冇得輸!即燒即切,皮脆肉嫩,尤其是嗰「浸」皮脆到好似薯片一樣, 另外仲有即燒各式香腸、燒羊髀、雞髀, 等同一般酒店燒肉種類,任君選擇。海鮮只有青口、蝦、螺選擇,一般貨色。熱食選擇不多,當中有一款蛋餅,既有特色味道又可口,咖哩雞正常大路口味不太辣,凍食都係凍肉同埋沙律, 番茄仔有兩款,一款紅色一款橙色, 都係大粒清甜, 當然仲有德國式配菜~酸菜絲,食德國腸及豬手嘅最佳配搭。 特別一提湯只有一款~就係周打青口湯, creamy得嚟青口肉亦多,令我忍唔住都「隊」咗兩碗甜品有熱食嘅麵包布甸,同埋兩款芝士餅、曲奇餅、迷你件裝蛋糕、毛士等等。 因為整個自助餐都没有特別較貴價食材,但加番個海景搭夠(室內有卡位及大細枱都比較寬敞啲),收略高於一

甜品有熱食嘅麵包布甸,同埋兩款芝士餅、曲奇餅、迷你件裝蛋糕、毛士等等。 因為整個自助餐都没有特別較貴價食材,但加番個海景搭夠(室內有卡位及大細枱都比較寬敞啲),收略高於一般中價自助午餐價錢我覺得可以接受!飲品要另外加錢~ 30蚊可以無限添飲汽水及果汁,其他啤酒及特別飲品照價付款,大家一定要注意,唔好到時拗數話一杯飲品都唔包搞到「老尷」! 但整體嚟講呢間餐廳呢個時段及價錢係值得 encore!
德國咸豬手
德國咸豬手
自助餐食品
紅莓粒蛋糕仔
2018-10-27 2781 瀏覽
星期日同父母經常都會周圍走黎走去搵好野食!就走左黎赤柱食lunch,人又唔多起碼周圍唔駛同人迫,真係可以enjoy下weekend!!哩間徳國餐廳真係十分有格調,裝飾好靚,響度食野心情都好暢快!Buffet黎講可以選擇既食物真係好多款式,仲要樣樣都有特色,唔會話只會有一兩樣野係好食可以見到冷盤區salad bar哩啲真係乜都有咁濟,有海鮮如青口,螺丫都好新鮮!熟食更加有咸豬手食,個咸豬手真係好嫩滑,真係食到停唔到!

熟食更加有咸豬手食,個咸豬手真係好嫩滑,真係食到停唔到!