2022-04-01
灣仔日式撈麵KOKORO TOKYO MAZESOBA 主打日式撈麵嘅日本過江龍,是香港第一間日式撈麵店!即刻去試吓何方神聖,去到好多人排緊隊,記得提早預約~餐廳環境較一般拉麵店舒適和寬敞,座位舒適,有卡位沙發椅,灰白色和木系裝修,牆上裝修的全部都係日本人氣書道家万美親自到港畫㗎🥰感覺文青。播放著休閒歌曲,另收加一服務費提供清水、惹味七味粉(小辣)、秘製香醋、黑胡椒等,旁邊還有撈麵教學,非常貼心(๑•ᴗ•๑)食物上菜快,有得揀大碗和中碗,中碗平$10,減少浪費,女士們都唔使驚😆#正宗全料東京拉麵 $109大推介,咩都有好足料。有肥美角切叉燒、竹筍、三片紫菜,還有半隻甜甜的溏心蛋和生蛋黃撈麵,味道濃郁😋叉燒肉質嫩滑,肥瘦適中~麵的份量比想像中多,粗身拉麵🍜彈牙的麵質有點像烏冬,飽肚之選。#月熟成芝士撈麵 $109有叉燒蘑菇芝士等材料,芝士味濃郁,加多啲香醋和少少七味粉冇咁膩~服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
#正宗全料東京拉麵 $109大
#月熟成芝士撈麵 $109
有叉燒蘑菇芝士等材料,芝士味濃郁,
服務質素:7/10
環境舒適度:7/10