2016-10-29 2706 瀏覽
嚟到荃灣,原本想食齋,點知佢地好養生好早收工,咁就搵過第二間食,可以坐耐啲傾計。周圍行無頭緒就上黎睇有乜好介紹,就快快搵左呢間。睇地圖搵,見到有幾間酒吧以為會唔會係執左笠,點知原來間鋪頭係最遠處。聽個名以為係大排檔小炒黎,門面同裝修好似Cafe,企喺門口睇Menu,侍應哥哥已經口花花走出嚟叫靚女埋邊坐喇😂乜都未叫就放低左兩會來湯俾我地飲,苦瓜湯👍🏻見到menu好多肉餅啊😮除咗蒸之外,仲可以煎😯傳統嘅肉餅跟飯食亦都可以夾漢堡包。我哋坐咗喺度唔知點算好因為啲肉餅除咗平時食嗰啲普通野,仲有好多花臣。搞到我地唔知揀乜好⋯⋯呢個時候哥哥就走埋嚟問我地想食乜,就介紹咗我牆上面貼住嗰啲😶我地揀咗墨汁魷魚肉餅漢堡包同埋流心芝士肉餅配飯,哥哥見我地呆左就問我地轉菜飯,又話食啲菜咁跟餐平就叫埋😁好快就上咗菜,煎肉餅面頭有塊芝士,個肉餅薄薄地嘅,快啲煎熟,size都幾大塊。同同事share食所以就切開,見到有流心拉絲呢呵呵。菜飯好多菜。反而加$12好淋既菜心得五條,無味嘅哈哈。由於漢堡嗰塊肉突晒出嚟好大塊😮配沙律醬雜菜同埋蕃茄漢堡包,味道好夾,黑色嘅肉餅一路有啲魷魚粒粒有咬口,突咗出嚟嗰啲肉餅就咁食嘅話就有啲鹹。個包面頭啲芝麻仲脆脆地嘅,睇嚟係個包有烘過。碟邊配薯角勁脆好鬆化。茄汁勁大pat👍🏻👍🏻👍🏻食漢堡包應該加$5飲汽水,但係我哋加左$12轉西柚汁,唔甜無添加糖幾好幫助消化😁好準時10點半收舖,臨走見到隔離枱足三兩花膠肉餅就好後悔點解冇叫,因為隔離嗰個哥哥仔切緊嗰塊花膠真係好大😶
流心芝士肉餅
墨汁魷魚漢堡包
菜心
苦瓜例湯
2016-10-29
$84 (宵夜)
流心芝士肉餅
墨汁魷魚漢堡包