2017-03-19 967 瀏覽
聞名不如一吃~下雨天,到了大坑出名嘅炳記大排檔。炳記呢個名成日都聽到,但每次經過都只係見到佢收左檔。 今日竟然係無心插柳嘅情況下撞到佢仲開緊!仲要唔駛等而有位!其實佢既麵餐都真係唔貴,豬扒拚肉丁麵 /雞翼拚咸牛肉米都係 $25 一碗。豬扒唔係普通嘅煎豬扒,係好似用醬油醃過甘,幾冧,雞翼係滷水醃既,不太咸,岩岩好。 而炳記最出名嘅係佢杯熱奶茶($15一杯),杯奶茶係幾滑嘅,幾香,之不過,略嫌茶味可以再濃d,甘就 Perfect 池啦。至於杯咖啡呢,就係普通嘅熱咖啡囉(唔係阿姐個隻)。值得一讚嘅係,唔知係唔係老闆嘅男人(今日橙色衫),見我地坐左係一個比較窄嘅位,主動提出幫我地換位,仲送左張明信片俾我,同我地講,我地有 IG 架,黎之前留意我地有無開鋪嘅時間,費事白行一趟。~ 今時今日甘嘅服務態度,好值得加分丫!
聞名不如一吃~

豬扒咸牛肉麵,雞翼肉丁米,熱奶茶,熱咖啡
  • 熱奶茶
  • 豬扒麵