2018-09-05 1683 瀏覽
之前因為買平價七仔LC玻璃杯而去了觀塘交收,所以約了好友陪我到地鐵站附近的魔膳廚房晚餐~~~ 去到要行一層樓梯,在門口的佈置感覺有D吸引~~~ 果度的環保雖然不算特別靜,但都算是不錯~~~ 裡面有不同格調的大枱,方便三五成群的人士入座~~~ 呢間餐廳更提供嬰兒餐桌椅,帶小朋友去食野都好方便,而且有廂房,如果一班朋友聚會唔想被影響可以提早訂座講~~~ 我和好友就坐最普通的座位用餐~~~ 原來用餐加$18就可以享用自助沙律吧~~~ 食物係會因應不足而更換~~~ 好友點了Ice Cappuccino,而我就點了熱玫瑰蜜花茶~~~ 餐飽和磨菇湯,我個人比較喜歡個湯,因為夠晒有口感,唔會好似罐頭湯一D渣的感覺都冇~~~ 香煎帶子黑松露意大利飯,食落好好食,好友大讚,本身喜歡食意大利飯的他曾經和我在荃灣一間小店食過同類的飯被咸味弄到不敢再光顧= =" 三式芝士醬燒豬肋骨配薯角,個豬肋骨上的汁酸咪咪,感覺令人開胃,薯角份量都OK,而且幾好食~~~ 價錢尚算OK,和好友立志四圍食好西的我要多多跟大家分享邊度有好野食

去到要行一層樓梯,在門口的佈置感覺有D吸引~~~

果度的環保雖然不算特別靜,但都算是不錯~~~

裡面有不同格調的大枱,方便三五成群的人士入座~~~

我和好友就坐最普通的座位用餐~~~

原來用餐加$18就可以享用自助沙律吧~~~

食物係會因應不足而更換~~~

2018-06-26