開飯啦!!等咗出呢個post好耐😍😍😍平日去都排晒長龍就知咩料!先唔講食物質素,超用心嘅懷舊大排檔風格裝潢真係有帶你返返去80年代嘅香港感覺🥹成個用餐體驗都好特別好有氣氛,食物質素更加係超高班!睇吓我食咗啲咩👅😍大排檔必食豉椒炒花甲超高水準!味道正宗夠哂鑊氣唔使講,要特別強調花甲真係隻隻都咁肥美,一粒沙都搵唔到😂芡汁濃郁包着花甲好惹味❤️‍🔥特別推介屋村三鮮比大家!作為一個前菜冷盤真係冇得輸,三鮮包括左豬生腸、墨魚同埋鴨腎,全部都好新鮮爽口🥹好想讚一讚個豉油調配得超級鮮味,完全能夠將食物提升到另一個層次!瑤柱招牌走地雞,睇吓佢哋嘅蔥蒜已經好夠誠意,走地雞真係超級嫩滑,骨肉輕易分離,瑤柱嘅鮮味完全深入雞肉,處理得超有水準👍🏻👍🏻👍🏻壓軸出場嘅係砂煲臘味豬油撈飯🥹麻煩大家一定要叫呢個!呢個係冬季限定菜式,比起一般煲仔飯更加有風味!臘味冬菇香味融入飯粒,食到停唔到!上枱時候記得加入豉油再焗一焗,完美飯焦搞掂🥹🫶🏻下半年我食過嘅餐廳呢間真係數一數二!暫時真係冇嘢可以挑剔,唔係誇張,食物質素真係超乎預期🥹加上環境氛圍真係好有感覺,平時用餐或者慶祝節日都好適合😉特別一提,而家晚市仲營業到去凌晨12點

豉椒炒花甲

屋村三鮮

瑤柱招牌走地雞

砂煲臘味豬油撈飯

下半年我食過嘅餐廳呢間真係數一數二!暫時真係冇嘢可以挑剔,唔係誇張,食物質素真係超乎預期🥹加上環境氛圍真係好有感覺,平時用餐或者慶祝節日都好適合😉特別一提,而家晚市仲營業到去凌晨12點!!強烈推薦比大家!🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

| 豉椒炒花甲 $148
| 屋村三鮮 $88