2015-07-24 2796 瀏覽
係講食物之前,首先真係要讚下餐廳嘅服務態度,真係令你有賓至如歸嘅感覺,waiter叔叔個個都好專業,manager仲成日走黎同我地吹水,又教我地點樣正宗咁享用意大利美食,介紹每一道菜,本身一頓晚餐即刻升左成個呢,上菜時間掌握得又好,等你食完一道先上另一道,慢慢食完全唔係問題,完全唔會有種食完要急住走嘅壓力,一間餐廳可以做咁多年果然係有原因!到講野食啦,我地點嘅菜多數都係由waiter叔叔推介嘅,而且真係冇令我地失望每一道都好好食(再加上manager嘅介紹好似真係特別好食啲咁),叫左個鮮果沙律,裡面啲鮮果真係好新鮮,作為第一道菜非常開胃!跟住就到佢地嘅招牌菜燒羊鞍啦,配上3種調味醬料任君選擇,我個人就覺得點海鹽係最能夠帶出羊鞍本身嘅鮮味,manager見我一路食一路影仲特登拎出佢地嘅希臘海鹽比我影(笑),佢話當地生產嘅海鹽係最靚,配羊鞍真係好正!之後我地仲點左茄汁海鮮闊條麵、公司薄餅、芝士焗火腿長通粉,樣樣都好好食,薄餅夠薄夠脆,不過味道可能有啲偏淡,食慣美式薄餅可能會有啲唔慣。芝士焗火腿長通粉呢個又係勁好食,manager話火腿係用黎調味,吸收哂芝士同火腿精華嘅長通粉先係主角,的確,
之後我地仲點左茄汁海鮮闊條麵、公司薄餅、芝士焗火腿長通粉,樣樣都好好食,薄餅夠薄夠脆,不過味道可能有啲偏淡,食慣美式薄餅可能會有啲唔慣。芝士焗火腿長通粉呢個又係勁好食,manager話火腿係用黎調味,吸收哂芝士同火腿精華嘅長通粉先係主角,的確,呢個通粉真係好鬼正!
到最後我地食左個火焰雪山作結,cream同雪糕淋上小小酒,味道混合起黎都幾特別,而且視覺效果已經嬴哂,至於味道就一般般啦,但係黎到又冇理由唔試嘅。
雖然呢到食一餐晚飯唔係話好平,但係你享受到嘅野絕對對得起個價錢,大時大節黎食番次都幾唔錯,今次亦都係我第2次黎Tivoli,相信亦會有第3次!
鮮果沙律
燒羊鞍