2024-04-02 803 瀏覽
🎈 建議場合:#即興食飯 #普通拍拖 #特別日子👤 建議人數:2人(最多可容納4人檯)💸 人均消費:$100-200【2個人食咗啲咩?】- 紐西蘭牛柳($178)- 墨西哥雞扒($118)- 酥皮湯(+$18)- 套餐包意粉/飯/薯菜/淨菜加牛油餐包同餐湯⭐⭐⭐⭐「老派約會之必要」餐廳懷舊feel,乾淨服務質素佳牛柳重牛味無筋無血水,軟淋淋,雖然唔知佢有無落鬆肉粉,但真心超好食墨西哥雞扒就中規中矩,味道正常,似蒜蓉汁,勝在夠曬大塊牛油餐包熱辣辣,多牛油,唔會手軟羅宋湯係舊式香港味道,我鍾意略嫌酥皮唔夠牛油香,可能係因為本身食左牛油餐包如果想個忌廉湯再邪惡啲,可以叫侍應俾塊牛油你加入去啱啱食咗個港式扒房嘅晚餐,真係一個懷舊嘅美食之旅。餐廳嘅氛圍充滿舊時代嘅情懷,同埋年代感,好適合情侶黎場老派嘅約會。環境乾淨整潔,氣氛到位,係一間幾唔錯嘅餐廳。服務質素亦都非常值得讚揚,服務員有禮貌,樂於助人,確保每位客人都有愉快嘅用餐體驗。講到食物,牛柳絕對係亮點之一。佢味道濃郁,重牛味,無筋無血水,肉質軟嫩,令人愛不釋手。雖然唔知佢有無落鬆肉粉,但係佢嘅質地真係超級出色。另外,墨西哥雞扒味道雖然中規中矩
🎈 建議場合:#即興食飯 #普通拍拖 #特別日子
👤 建議人數:2人(最多可容納4人檯)
💸 人均消費:$100-200

【2個人食咗啲咩?】

- 紐西蘭牛柳($178)
- 墨西哥雞扒($118)
- 酥皮湯(+$18)
- 套餐包意粉/飯/薯菜/淨菜加牛油餐包同餐湯

⭐⭐⭐⭐「老派約會之必要」

餐廳懷舊feel,乾淨

服務質素佳

墨西哥雞扒就中規中矩,味道正常,似蒜蓉汁,勝在夠曬大塊

牛油餐包熱辣辣,多牛油,唔會手軟

羅宋湯係舊式香港味道,我鍾意

略嫌酥皮唔夠牛油香,可能係因為本身食左牛油餐包

如果想個忌廉湯再邪惡啲,可以叫侍應俾塊牛油你加入去

講到食物,牛柳絕對係亮點之一。佢味道濃郁,重牛味,無筋無血水,肉質軟嫩,令人愛不釋手。雖然唔知佢有無落鬆肉粉,但係佢嘅質地真係超級出色。另外,墨西哥雞扒味道雖然中規中矩,係普通辣辣啲嘅蒜蓉汁,但係勝在夠大份,仲大過我手掌。牛油餐包熱辣辣出爐,多牛油,真係好香好開胃。羅宋湯味道帶有舊式香港味道,好令人回味。唯獨略嫌酥皮湯個酥皮略嫌唔夠牛油香。可能係因為我先食咗牛油餐包,所以唔係好食得出。另外,如果你想令個忌廉湯更邪惡,可以請侍應俾塊牛油你,再加入湯中,絕對令味道更豐富。

總括而言,呢個港式扒房嘅用餐體驗真係一個懷舊而美味嘅旅程。牛柳同墨西哥雞扒都有各自嘅特點,而牛油餐包更加美味。雖然有少許改進的空間,但整體來說,我絕對會再次光臨呢間餐廳,享受更多美食。希望你都有機會去嚐試,絕對不會讓你失望!

📍 Santgria Kitchen
港鐵佐敦站 C2 出口, 步行約3分鐘 (港鐵佐敦站C2出口 約3分鐘路程)